L'art del gravat s'exhibirà al Museu March amb una panoràmica de Fernando Zóbel

L'exposició, vinguda de Cuenca, s'inaugurarà a Palma a mitjans del mes vinent

«Puerto de Santa Maria», una de les peces que seran exposades.

TW
0

A través de 74 estampes, la Fundació Juan March oferirà a la seva seu de Palma, el Museu d'Art Espanyol Contemporani, la possibilitat d'internar-se en la varietat tècnica i creativa del gravat que conreà Fernando Zóbel.

Aiguafort, aiguatinta, talla dolça, punta seca, heliogravat, linòleum, fotogravat, serigrafia i estergit compten entre les tècniques emprades per Zóbel i exhibides a la mostra, que s'inaugurarà a Palma el proper 16 de juny i romandrà oberta fins al primer dia de juliol. Integrada per 47 gravats en diferents estats, reunits fins a conformar 74 estampes que foren realitzades entre 1954 i 1984, la mostra és representativa del catàleg raonat d'aquest artista que amb enginy i encert sabé combinar als seus treballs la labor artesana i els mètodes tradicionals, de caràcter manual, amb els avanços tècnics i industrials.

Destacat per la seva tasca de promoció de l'obra gràfica des de Conca, Zóbel es convertí en un dels pioners de l'edició i la difusió de l'obra gràfica a Espanya. Així ho apunta Rafael Pérez-Madero, autor del catàleg raonat de l'artista: «En els anys seixanta gairebé no existia la difusió d'obra gràfica; fins i tot eren escassos els tallers on es podia realitzar. La major part dels artistes ho feien a títol particular, amb una molt lenta sortida i quasi cap especialista, ni galeries qualificades en la matèria».

Les peces que conformaran l'exposició provenen del Museu d'Art Abstracte de Cuenca, centre d'art que va ser impulsat i fundat pel mateix Zóbel poc després que l'artista, nascut a Manila l'any 1924, arribàss a Extremadura. Les obres, llegades per l'artista filipí al centre a la seva mort, són extretes de les 220 peces reunides al catàleg raonat del creador, editat per la Diputació Provincial de Cuenca.