Poesia visual i laberints humans a les novetats editorials de Sa Nostra

L'entitat presentà l'obra premiada amb el Miquel Àngel Riera de Novel·la

Dramatisme visual a «Silencis de migjorn».

TW
0

Poesia visual, textual i la narració concebuda com a pelegrinatge pel laberíntic interior de l'ànima humana són elements definitoris de les darreres novetats editorials que presentà ahir Andreu Ramis, cap de Gestió de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra. Es tracta de tres títols, apareguts en les col·leccions El turó i Tià de sa real, entre els quals compta la novel·la guanyadora en la darrera convocatòria del premi Miquel Àngel Riera de Narrativa, De funàmbuls i laberints, de Guillem Rosselló.

Definida pel seu autor com «un assaig sobre la llibertat», De funàmbuls i laberints és una «novel·la d'individus» en què surt a la superfície l'ésser lliure que tots portem a dins, que és més fort que nosaltres, potser també més interessant», segons comentava ahir l'autor, Guillem Rosselló. Viatge a la interioritat laberíntica dels humans, és emperò una novel·la d'acció que es desenvolupa amb el seguiment del seu personatge central, un escriptor català amb passat a Mallorca que es planteja la pròpia història a través de la història familiar.

Juntament amb la novel·la, els responsables de Sa Nostra presentaren ahir dos nous títols de la col·lecció poètica El turó. Daltdelvers. Viatge per la set i per l'aigua és l'aportació de Joan Gomila al gènere, feta de composicions impregnades d'influència de Blai Bonet i Miquel Àngel Riera. L'altre títol, d'índole molt diversa, és el llibre de poesia visual Silencis de migjorn, en què l'artista Andreu Terrades repassa els fets històrics del captiveri dels presoners francesos a l'illa de Cabrera, entre el 1808 i 1813, com a fil argumental per a una obra lineal, visual i dramàtica en què la simbologia de les imatges i els texts curts suggereixen les penalitats viscudes pels homes confinats en una illa.