La ciutat imaginària de Crumey
Després de guanyar el prestigiós Satire Prize amb l'obra Music, in a Foreign Language, l'escriptor escocès Andrew Crumey acaba de publicar Pfitz, un relat d'amor i intriga entre els dissenyadors d'una ciutat imaginària, Rrinstadt, que solament existeix damunt el paper. Pfitz, editada per Siruela, narra la història d'un príncep somiador del segle XVIII que decideix que les ciutats són molt més interessants i completes quan han estat planificades minuciosament. És per aquest motiu que dedica tota la seva fortuna i la feina dels seus súbdits a la concepció del seu ideal: una ciutat enciclopèdica sense ciment ni totxos, que tan sols està feta damunt el paper.EFE.
• EXPOSICIONS
Hanover celebra la Setmana de Navarra
El pavelló espanyol a l'Exposició Universal de Hanover 2000 acollirà entre el 12 i el 18 de juny la Setmana de Navarra, uns dies que la Comunitat Foral aprofitarà com a «aparador» del seu patrimoni cultural i artístic, gastronòmic, econòmic, industrial i social. La inversió que el Govern de Navarra realitzarà per participar a Hanover 2000 puja a vuit milions de pessetes. El president de l'Executiu foral, Miguel Sanz, i el comissari d'Espanya a l'Exposició Universal, Pablo Bravo Lozano, subscrigueren a primera hora d'ahir horabaixa a Pamplona un conveni de col·laboració per concretar la presència de la Comunitat Foral en aquesta mostra, que es durà a terme del 4 juny a octubre a la capital de la Baixa Saxònia (Alemanya).EPR.
Brassai arriba a Pompidou
L'art de Brassai, fotògraf, escultor, pintor i escriptor, testimoni privilegiat de les nits de París dels anys 30, és el centre d'una restrospectiva que obrí ahir les seves portes en el Centre Georges Pompidou. Més de 500 peces, en la seva majoria fotografies, evocaran fins el proper 26 de juny a Beaubourg el talent d'aquest artista nascut a Hongria el 1899 i convertit en romanès després del Tractat de Trianon del 1920. Tot i que amb obres molt diferents, l'exposició, la més important realitzada fins aquests dies al voltant de Brassai, arribà a París després de Houston i Washington, on començà la commemoració del centenari del seu naixement. Amb aquesta exposició qualificada d'«enciclopèdica» per alguns especialistes, el públic tindrà l'ocasió de conèixer millor la múltiple i diversa carrera d'aquest amic de Picasso, de Henry Miller i d'altres «grans» del seu temps, les fotografies del qual sobre París formen part de l'imaginari col·lectiu.EFE.
• PATRIMONI
Jaciments arqueològics a Girona
L'inventari del patrimoni arquitectònic de la comarca del Gironès ha posat al descobert l'existència de 17 nous jaciments arqueològics, alguns de gran interès, com les restes del castell medieval de Cervià de Ter, o la roca de les tres rases a Cassà de la Selva, que és el primer vestigi megalític de la població. L'inventari, que exclou la ciutat de Girona, de la qual es realitzarà l'estudi en una segona fase, cataloga un total de 791 elements d'interès històric i artístic dels altres 27 municipis que formen la comarca. L'estudi classifica el patrimoni en funció de l'ús: edifici d'ús civil religiós o militar i jaciments arqueològics. L'inventari, que constata una gran riquesa i varietat, també posa en evidència que «hi ha alguns monuments en mal estat», segons comenta l'arqueòleg Jordi Merino. El Consell Comarcal del Gironès s'ha compromès a difondre aquest patrimoni a través de quatre exposicions que es podran veure a Salt, Cassà de la Selva, Sant Gregori i Celrà, com també de diverses publicacions. EPR.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.