Antoni Garcias i Pere Fullana. | Pere Bota.

TW
0

«És un programa de consens i, a més, és el millor que podíem fer en un moment delicat com és aquest», explicava Pere Fullana, director general de Relacions Institucionals, referint-se al programa de la Diada de les Illes Balears que començarà dia 25 de febrer i es perllongarà fins dia 2 de març. Fullana va explicar el perquè d'una frase tan estranya: «Ningú no vol preparar actes festius a deu dies de les eleccions». Els actes que es presentaren no estan en la línia continuista dels d'anys anteriors, però tampoc no són rupturistes al cent per cent.

Antoni Garcias, conseller de Presidència, va comentar que el nou Govern es va plantejar com havia de ser aquesta Diada: «Diferents conselleries, coordinades per Fullana, varen treballar al voltant d'unes idees-força. En primer lloc, s'havia de tenir molt clar que és una festa institucional, se celebra l'atorgament de l'Estatut d'Autonomia». La segona idea al voltant de la qual treballaren tècnics i polítics va ser la d'austeritat: «El pressupost total és de seixanta-sis milions. La idea és fomentar la participació popular, però sense dilapidar els doblers de l'erari públic».

La idea de transició també va jugar fort en la confecció d'un programa de festes que es vol distanciar del marcat pel Govern del PP en les anteriors convocatòries: «Hi ha determinats actes que el Govern ha mantingut, encara que racionalitzats, com ara la Cursa del Cós, que es farà a la finca de Son Rossinyol, o la trobada de cases regionals» que, segons Garcias, han demanat al Govern mantenir aquesta festa, «encara que per a posteriors edicions hem cregut oportú que es faci d'una altra manera, que no sigui el Govern qui els ho doni tot mastegat, sinó que ells treballin per fer la trobada». El d'integració cultural és el darrer dels missatges sobre els quals ha treballat l'equip que ha confeccionat aquest programa, del qual en començaran a sortir fullets la setmana que ve.