Els mallorquins podran fer un tast de la gastronomia i la cultura de l'Índia

El Casino acull avui i demà unes jornades dedicades a aquest país

TW
0

Ja no queden entrades. Hi ha hagut més demanda que oferta, i és que hi ha certs indrets que són força atraients, ja sigui per la cultura o per la gent, però el cert és que conserven un misteriós encís. L'Índia serà present entre els mallorquins avui i demà al Casino de Mallorca, que ha organitzat unes jornades gastronòmiques i culturals centrades en aquest país mil·lenari, i a les quals assistiran un total de 250 persones. El director del Casino, Pedro Vera, i el director de l'Oficina de Turisme de l'Índia a Espanya i Portugal, A.M. Basheer, varen presentar ahir aquestes jornades dedicades a l'Índia.

Pel que fa a la gastronomia, una de les notes més característiques és l'ús de les espècies. La cuina índia és immensa i s'hi pot menjar picant o no. El menú preparat per aquests dies es caracteritza per la seva diversitat i popularitat. S'oferirà un ventall divers de la riquesa gastronòmica hindú. El xef responsable del menú de les jornades és Subash Jaman. Així, els assistents podran gaudir d'uns entrants com Vegetable Pakauras "bolles de patata i espinacs", o Onion Bhaji, bolletes de massa farcides de cebes. De segon, Chicken Bhuna "pollastre amb cebes, tomàtiga i espècies", o de postres Gulab Jaman "bolles de nata i llet fregida en almívar.

Però tot aquest sabor anirà acompanyat del moviment i del ritme, un espectacle que es caracteritza per la plasticitat en els moviments de les ballarines i la rítmica del percussionista, que evidencien la importància de les divinitats en el folklore hindú. Dels diferents balls clàssics de l'Índia, els més coneguts són el Kathak, del Nord i el Bharata Natyam, del Sud, i ambdós seran representats en el Casino. Aquests dos estils tenen el seu origen en els temples de l'antiguitat, i una gran part del seu repertori són oracions als déus.