Els racons més sibarites de les Illes

Amb l'entrada del nou any ja han sortit al carrer les guies gastronòmiques especialitzades

El restaurant Plat d'Or, de l'Hotel Arabella, va celebrar haver mantingut l'estrella Michelín.

TW
0

Amb l'any nou, els viatgers i sibarites tenen una nova fita amb les guies que ofereixen, amb una gran professionalitat, quins són els indrets que s'han de visitar des del punt de vista gastronòmic en arribar a una ciutat o indret. És el cas de la Michelín, una pionera llançada fa «només» cent anys pels germans Michelín (que havien inventat cinc anys abans el pneumàtic del mateix nom) i que naixia amb amb unes grans previsions com ara «aquesta obra neix amb el segle, i durarà tant com ell» (!).

Segons aquesta guia, en el 2000 no hi ha cap restaurant en totes les illes que es faci mereixedor de tres estrelles Michelín (els autèntics caus dels sibarites). El restaurant Tristán, a Portals, és l'únic que en té dues. El cuiner no és altre que l'alemany Gerhard Schwaiger. Les altres estrelles de la Michelín, les quals tenen ben geloses els seus propietaris són en mans de Ses Rotges, de Cala Rajada, que està especialitzat en cuina francesa; Koldo Royo, el feu del cuiner basc en el passeig Marítim i Cas Puers, a Sóller, un restaurant que, sota la mà destra de Roland Trettl, està assolint un gran prestigi. El restaurant Plat d'Or, de l'Hotel Arabella, va celebrar la setmana passada haver mantingut enguany l'estrella de la guia.

A la Michelín només dos dels restaurants de les Illes tenen el «Bib Gourmand», o sigui, bons menjars a preus moderats. Són Can Penasso, a Bunyola i S'Engolidor, en el Migjorn Gran, que ofereix sopars a la carta des de 2.600 a 3.190 pessetes.

L'inspector de la Guia Gourmetour mai no s'identifica abans de menjar en un restaurant que li hagin pogut recomanar. Si, en acabar, i després d'abonar la factura, troba el restaurant digne de ressenyar, ho farà a saber al seu propietari, que haurà de complimentar un exhaustiu formulari. Els restaurants «novells» només podran entrar dins aquesta guia amb un 5'00 o un 5'5 sobre un 10 total.

El millor restaurant, segons aquest segon índex és el Koldo Royo, amb un 8'75, nota que manté. El que tampoc no varia de puntuació és el Tristán, que té un 8'00. A Portocolom, el Celler sa Sínia se situa en el mateix nivell que el restaurant Portopí, en el carrer Joan Miró de Palma, que enguany també puja de puntuació.