Teatre antropològic d'humor corrosiu

Manacor acull el 28 de desembre l'obra «Som i Serem» de la companyia catalana Teatre de Guerrilla

TW
0

Tres personatges de presència contundent però limitats i indefensos davant el món que els rodeja. La seva feina no és altra que curar els seus patiments i prevenir les fatalitats: anar tirant, anar passant i anar vivint. O sigui, els mateixos neguits que qualsevol membre del públic. Arriba al teatre municipal de Manacor el proper dia 28 de desembre l'obra Som i Serem, un «teatre antropològic d'humor corrosiu». Així la va definir Quim Masferrer, director i actor de la companyia Teatre de Guerrilla de Sant Feliu de Buixalleu. Carles Xurigera i Rafel Faixedes en són els altres dos integrants.

«La companyia des del 98 fa espectacles de creació pròpia. El primer que estrenàrem es titulava Teatre total i el segon és Som i serem, que és el que presentam a Manacor. Ambdós estan lligats per la manera de treballar. Partim de la figura del clown i consideram l'escenari com un mitjà de comunicació. La base del nostre teatre és la gent que ens envolta, per això l'etiquetam d'antropològic. I el nostre humor és corrosiu. No es pot qualificar de comèdia, tampoc d'espectacle de clown ni de text. L'humor no el consideram ni tan sols com un fi, sinó un estat que s'apodera de l'escena donant relleu a la humanitat dels personatges», explicava Masferrer.

I amb Som i serem, l'espectador es podrà sentir identificat. «Els costums, vicis, pors i tarannàs integren una cultura i una manera de ser. El que representam és una caricatura. Sempre en teatre tendeixes a l'exageració, però molts s'hi sentiran representats d'una manera o de l'altra», deia el director.

Sobre l'escenari del teatre municipal de Manacor hi haurà pocs elements escenogràfics. «Utilitzam la càmera negra. Donam la màxima importància als personatges. Hi ha coses molt lligades a aquests, però el que es pretén per damunt tot és humanitzar. Missatges se n'hi poden trobar molts. Deim moltes coses a través de l'escenari, però cadascú les interpreterà de manera diferent», afegia Masferrer.