L'hora punta fou les 03.00 hores, amb més de 3.000 estels per hora.

TW
0

La matinada de dijous fou la nit més espectacular per aquells que des d'un lloc fosc alçaren els ulls cap al cel. I és que la pluja d'estels fugissers acomplí ahir totes les previsions sense decebre els expectants observadors, que pogueren apreciar les restes del cometa Tempel-Tuttle amb una especial intensitat tot i el mal temps del començament del vespre.

Segons les primeres xifres definitives facilitades per l'equip d'investigadors de l'Observatori Astronòmic de Palma, la pluja dels Leònids deixà caure devers els 3.000 meteors per hora i fins i tot, «en alguns moments puntuals de la nit se superà aquest nombre», confirmà el coordinador de l'Observatori de Costitx, Enric Coll.

El recompte definitiu però, es conclourà al llarg del dia d'avui, quan se sabrà amb exactitud la quantitat de meteors que s'enregistraren a partir de les 2.30 hores de la matinada que «suposam que serà bastant superior a les primeres dades», afegí Coll.

Segons explicà l'astrònom, la pluja es produí en un moment d'òptima visibilitat, si més no, des dels tres observatoris astronòmics "de Llucmajor, Capdepera i Costitx" que ahir esperaven els Leònids, el mal temps no impedí gaudir d'un enlluernador espectacle.