La Fundació Miró revisa amb «Neon de suro» el rupturisme artístic dels 70

L'exposició aplega 21 números de la revista i obra dels autors que la impulsaren

TW
0

Amb 21 exemplars de la polèmica revista Neon de suro i la projecció d'un vídeo inèdit sobre la creació artística als anys 70, la Fundació Miró acostarà al gran públic una època controvertida en el desenvolupament de l'art a Mallorca. La mostra, així com totes les activitats que s'han organitzat al seu entorn, va ser ahir presentada pel director Aurelio Torrente i la regidora de Cort Carme Feliu, al costat del coordinador d'aquesta insòlita exposició, l'especialista Jaume Reus.

Constituïda per material procedent de la col·lecció particular de Rafel Tous, l'exposició s'articula en relació a la polèmica publicació Neon de suro, impulsada per Steva Terrades com a experiència col·lectiva amb l'afany de ser un instrument d'expressió i comunicació diferent a la tradicional obra d'art. A més de la col·lecció completa d'exemplars que van sortir publicats, entre els anys 1975 i 1982, l'exposició mostra una sèrie de peces originals emprades en ells, així com obres dels mateixos autors que conformaven l'equip editor de la publicació: Steva i Andreu Terrades, Bartomeu Cabot i Sara Girbent, tots ells actius i destacats artistes vinculats a la renovació de l'art mallorquí d'aquests anys.

Paral·lelament a l'exposició, la Fundació acollirà demà la presentació del vídeo-documental «L'art dels setanta a Mallorca», un recull documental en vídeo realitzat per la Universitat de les Illes Balears que aplega una sèrie de rellevants enregistraments d'imatges d'època d'exposicions, accions, happenings i instal·lacions realitzats a Mallorca, datats entre 1974 i 1979.