El Olivo de Deià passa a la cuina autòctona

El restaurant de l'hotel La Residencia presentà la carta per a aquesta tardor amb plats mediterranis

Els dos xefs, Guillermo Méndez i Philippe Lafargue. | Teresa Ayuga.

TW
0

El restaurant El Olivo de la Residencia, ubicat en l'enclau privilegiat de Deià, potenciarà a partir d'aquesta tardor la cuina genuïnament mediterrània, emprant al màxim possible els productes autòctons de la nostra Illa.

Així ho varen expressar ahir Marie Aastrup i Vicenzo Calcerano, els directius de l'Hotel "de la cadena Relais & Chateaux" durant la presentació de la nova carta del restaurant, que comptà amb les més detallades explicacions dels propis cuiners, el francès Philippe Lafargue i Guillermo Méndez.

Lafargue, que fou entrenat per Alain Ducasse en el restaurant Louis XV de Montecarlo, és el nou fitxatge d'El Olivo i, segons comentà, té la intenció de posar èmfasi en els plats mallorquins, tot utilitzant productes locals com el peix del nostre mar "especialment la tonyina rosada", i utilitzant el suc de la llimona, l'oli d'oliva, les verdures i les fruites de l'Illa, moltes de les quals es cultiven en la mateixa finca que envolta l'esmentat hotel "propietat del conegut empresari Richard Branson.

Així doncs, no és d'estranyar el fet que molts amants de la bona gastronomia, igual que nombrosos artistes i escriptors, hagin triat com a lloc de descans aquest punt situat entre les muntanyes de la serra de Tramuntana i el mar, on es troba La Residencia, i on els seus hostes poden relaxar-se, oblidar-se de la rutina quotidiana, gaudir dels contrastos que caracteritzen el paisatge mallorquí i, el més important de tot, tastar cadascun dels productes que dóna la seva terra en forma de soberbis i elaborats plats que alegraran el cos en cada àpat del dia.

Sopars celestials acompanyats dels millors vins i xampanys. Möet Chandon i Baron de Chirel, reserva de 1994 de la bodega de Rioja Herederos de Marqués de Riscal per dinar i un Ochoa Moscatel de Navarra per una tortada de pera o assortiment de formatges.