La IV Fira de Teatre de Manacor és visitada per més de 3.000 espectadors

Els programadors asseguren que la qualitat dels muntatges ha estat bona

TW
0

«La Fira de Teatre de Manacor ha tocat sostre». Bartomeu Amengual, gerent de la Fundació Teatre de Manacor, deia això quan comentava les xifres que ha donat de si aquest certamen que va començar dimarts i que va acabar aquest diumenge. «Tres mil espectadors han vingut a Manacor per veure alguns dels vint espectacles que havíem programat. L'any passat varen ser dos mil cinc-cents, que ja pensàvem que era una quantitat bastant important. Però enguany és bastant simptomàtic que les entrades per veure vuit dels espectacles s'exhaurissin i que hi hagués persones que quedassin fora». L'espectacle de cloenda d'una fira que ja ha arribat a la quarta edició molt consolidada, que no era altre que Tanca la porta que tinc Freud, de Toni Albà va ser un d'aquests que, malgrat representar-se a la Sala Major, va deixar públic a les portes.

Amengual, a l'hora de fer una valoració, assegurava que «s'han aconseguit els objectius que ens havíem traçat: en primer lloc un màxim d'assistència possible de públic i també de programadors. De fet, ells han estat els que han dit que la qualitat de les obres ha estat molt elevada». Han estat més de trenta aquests programadors de fora de Mallorca que s'han desplaçat fins a Manacor per tal de fruir d'espectacles tan diferents com La strada, de Versus Teatre, que va estrenar fira i sala d'enmig (un cafè cabaret que, en cada una de les actuacions que hi havia programades, ha aconseguit penjar el cartell de «No hi ha entrades») o Cyrano de Bergerac, la versió que va fer Bambalina Titelles de l'obra d'Edmon Rosland.

La música també ha tingut un vessant molt important en aquesta fira de teatre per tal de fer de reclam per a un públic més musical que no teatral. Divendres dia 1 d'octubre, el grup Cap·pela va fer un concert amb noves cançons a la Sala de Dalt. El mateix dia, a la Sala d'Enmig va tenir lloc La mariposa tango a càrrec dels argentins Laura Hansen i Carlos Morera, que varen mesclar les cançons populars argentines amb el circ, el cabaret i els personatges de Buenos Aires.