Els músics i l'actriu estrenaran avui al Centre de Cultura Sa Nostra. | T.A.

TW
0

Hi ha moltes maneres de contar una història. Així, sovint sentim que una imatge val més que mil paraules i és que l'idioma per fer-se entendre de vegades és el menys important. Gests, expressions, mirades, són els únics requisits necessaris i són suficients perquè la llengua no sigui un obstacle per arribar a tothom. Així, doncs, arriba a les Balears un nou concepte de teatre. L'idioma és imaginatiu, inventat pels actors, i hi juga un paper important la música i sobretot l'expressió corporal. El Centre de Cultura de Sa Nostra estrena aquesta vespre a les 20.30 hores Natapayo, a càrrec de Julia Fischer-Bernand, actriu i artífex del projecte, i els músics Rafel Martorell, Juan Manuel Palacios i Wolsgang Zumer. La finalitat és unificar barreres lingüístiques.

«Volíem mesclar el públic. Sabem que aquí es fan molts concerts que atreuen gent de diferents idiomes i per això pensàrem que havíem de fer un espectacle adreçat a tots els públics. Hi ha una història que es conta a través de l'expressió corporal i la música. Nosaltres imaginam la història. Per exemple, pensàvem en una muntanya i després ens demanàvem com la podíem definir, i arribàrem a la conclusió que era masculina, antiga i sàvia. Llavors inventàrem la paraula», explicava l'actriu.

La història arrenca d'una situació que molta de gent ha viscut. Una mare que vol que els seus nins s'adormin. «Les paraules no fan falta, allò que volem és que la gent entengui l'ambient, la sensació, i per això són suficients les mirades i els gests», explicà Julia. Aquesta és la primera part. Després la mare llegeix als nins un conte que serà escenificat.