La contacontes Elisabet Abeyà amenitzà el matí d'ahir a l'UDIR

TW
0

La bibliopiscina, oberta des de fa prop d'un mes al poliesportiu UDIR de Son Sardina, rebé ahir una visita molt especial: una contacontes. La promesa que es féu a començaments d'aquest mes es va acomplir, i els nins pogueren gaudir ahir per segona vegada del relat en viu de contes.

El temps no acompanyava, i això féu que el nombre de nins fos un poc més reduït. Així i tot, els que tengueren l'oportunitat de veure i sentir els contes que relatava l'escriptora de literatura infantil Elisabet Abeyà passaren una estona molt entretinguda. L'activitat de contacontes a l'UDIR ha estat organitzada per les mateixes persones que hi dugueren la bibliopiscina. La figura de la bibliotecària Joana Mayol hi té un paper preponderant. A més dels contacontes, la coordinació de les biblioteques de barriada organitza sovint lectures poètiques i conferències per a adults, que s'inserten dins el Pla pilot signat entre la Conselleria d'Educació i Cultura i l'Ajuntament per al foment de la lectura, especialment en català.

Elisabet Abeyà és una escriptora mallorquinocatalana, nascuda a Barcelona i instal·lada a l'Illa des de fa més de 20 anys, que escriu llibres per a nins des de començament dels anys 80. La seva experiència com a mestra li ha donat l'ocasió de veure la mancança que hi ha de texts senzills per als nins que comencen a llegir. Dit i fet, es posà a escriure i les seves són ja una dotzena. Entre les més conegudes, hi trobam dos reculls de contes editats per Moll: La bruixa que perdé la granera i El nen coloraina.

Quan es tracta d'escollir contes per relatar davant els nins, no tria mai cap dels seus. «Els meus llibres estan escrits per ser llegits; en canvi, n'hi ha molts d'altres que es presten molt més a la oralitat», ens explicà l'autora. Per a aquesta ocasió, escollí nou contes diferents. Dos d'ells eren dels germans Grimm, com ara El príncep granot, i fins i tot hi havia un conte xinès i un d'africà. Tots tenen un caire popular, de conte tradicional, amb personatges humans, fets màgics, etc.