L'avantguarda arriba de la mà de Groove Year

Discjoqueis, pintors i artistes multimèdia es reuniran dia 31 per participar en un Festival multimèdia

TW
0

L'art d'avantguarda arribarà a l'Illa de la mà d'una nova plataforma independent anomenada Groove Year. Aquest col·lectiu ha organitzat per a la nit del 31 de juliol el Festival Internacional d'avantguarda: discjoqueis, pintors i artistes multimèdia reunits per dur a terme un projecte sens dubte innovador a Mallorca.

El festival tindrà lloc al pavelló Galatzó de Santa Ponça, a partir de les vuit de l'horabaixa i és previst que duri fins a les vuit del matí. L'oferta musical que proposa Groove Year no es pot deixar passar per alt i són tres les carpes que es muntaran perquè els convidats puguin anar d'una a l'altra veient les diferents maneres de fer dels discjoqueis convidats. A la Sala Club actuaran el DJ Guille, An Der Beat, Angel Molina, Resonic, Renato Sant Jordi, The end Sound Sistem, Schatrax i Aubrey (aquests darrers procedents d'Anglaterra). A aquesta mateixa sala actuarà també l'artista visual Telefunk'n, un bon grapat de diapositives i vídeos que il·lustraran les barreges musicals que duran a terme els discjoqueis.

Però n'hi ha més. A la Sala Groove, dins el mateix recinte del festival, actuarà gent del Garito Café, Glasgow Underground i DiY Floppy disc, molts d'ells venguts expressament d'Estats Units i d'Escòcia. Com a darrera proposta hi ha la Carpa Galatzó, amb el DJ Link, Chuss-v-dj i Fernando Cerviño.

Una de les novetats que ofereixen els Groove Year és el fet d'incloure, dins el mateix concert, un apartat per a la difusió lliure de l'art. Qualsevol artista pot exposar la seva obra, tant si està basada en suports clàssics o desenvolupada a partir de suports mès moderns. Els més puristes poden pensar que aquest tipus de propostes no es poden comparar amb els clàssics festivals on el mèrit de l'actuació rau en el fet de tocar en directe, però s'ha de considerar els discjoqueis com a artistes i les tècniques que empren per manipular els nous suports com una virtut que s'ha d'apreciar.

S'ha de destacar que la infraestructura tècnica que ha aixecat aquest col·lectiu mallorquí, així com les característiques de les seves propostes artístiques no tenen precedent a l'Illa. De fet, el sistema de so que s'emprarà és el mateix que usen els Pink Floyd o els Dire Straits.