El vi que embriagà Hollywood

El Corte Inglés va acollir ahir el tast de les diferents varietats dels cellers Jean Leon del Penedès

TW
0

A darrere s'hi amaga una història al més pur estil americà. Quan se sent parlar dels vins Jean Leon del Penedès molts saben de quins brous es parla, però segur que una bona part desconeix com va arribar a ser el que avui en dia sorgeix dels seus cellers: un vi singular, únic i mític, natural i artesanal que, per la seva forma d'elaborar-se, s'ha definit com un vi d'autor. Unes 80 persones participaren ahir al Corte Inglés de les avingudes en un tast de diferents varietats que ofereixen els cellers Jean Leon: Cabernet Sauvignon de les collites 93, 87 i 79; Merlot, collita del 96, Petit Chardonnay, del 98 i Chardonnay criança, del 97. L'acte es va dur a terme per l'enòloga de l'empresa, Eva Sánchez, i el cap de vendes, Teo Mancilla.

La història dels vins passa pel seu fundador. Jean Leon "que es deia Ceferino Carrión" va néixer a Santander i l'any 41, en l'incendi que va tenir lloc a la ciutat, va emigrar a altres països. Però el jove era molt inquiet i va embarcar cap als Estats Units com a polissó. Allà va fer d'intèrpret. Als dos anys les autoritats decretaren la seva expulsió i ell es va allistar a la Guerra de Corea. Després, com un heroi, va aconseguir la nacionalitat americana. Va conèixer Frank Sinatra, que el contractà com al seu camarer particular. També James Dean, amb el que va muntar un restaurant a Hollywood: la Scala. Fou amic de cinc presidents nord-americans i va servir el sopar a Marilyn Monroe, la nit abans de morir.