El París de la Belle Epoque
L'obra de Xavier Gosé, un dels més prestigiosos il·lustradors del segle, és el protagonista de la mostra Xavier Gosé (1876-1915). El París de la Belle Epoque, que per primera vegada permetrà al públic madrileny descobrir l'artista en profunditat. Organitzada per la Fundació Mapfre Vida, l'exposició ofereix una visió completa de la feina realitzada per Gosé a través de més de 285 obres originals i revistes de l'època en què es varen publicar les seves il·lustracions, procedents en bona part del Museu Jaume Morera de Lleida i del Museu Nacional d'Art de Catalunya, com també de col·leccions privades. Amb estil refinat i sintètic, i precursor dels il·lustradors decó, Gosé va ser un testimoni excepcional de la societat del canvi de segle.EFE.
600 peces per al Museu d'Arts Decoratives
Els prototips de les cadires Barcelona, de Mies Van der Rohe, i Blau i Vermell, de Ritcler, són algunes de les 590 peces que arriben avui d'Alemanya al Museu Nacional d'Arts Decoratives per completar els seus fons. Aquests prototips són part de la sèrie d'objectes de la Bauhaus i d'altres avantguardes adquirida pel museu, juntament amb una col·lecció de cristalls realitzats entre final del XIX i 1940, en què s'inclou un conjunt dissenyat per Hoffmann. Les obres han estat adquirides en concepte de pagament d'imposts per part de les empreses BBV i Afinsa.EFE.
• Patrimoni
44 milions per una moneda
L'Estat ha adquirit per 200.000 lliures, devers 44 milions de pessetes, una moneda dels Reis Catòlics que serà destinada al Museu Arqueològic Nacional a Madrid, en la subhasta realitzada dijous passat per la sala Christie's amb part de la col·lecció de la branca austríaca de la família Rotschild. La moneda adquirida és un 20 excel·lents d'or dels Reis Catòlics encunyada per la Casa de Moneda de Segòvia. En aquesta subhasta, l'Estat adquirí també altres peces, mentre que el Museu del Prado no aconseguí un retrat de Franz Hals pel qual estava interessat.EPR.
• Cursos d'estiu
Càtedra Ramon Llull
Uns 200 alumnes assisteixen enguany als cursos universitaris d'estiu que organitza la Càtedra Ramon Llull de l'Estudi General Lul·lià, en els quals hi participen professors de diverses universitats espanyoles. Els cursos, inaugurats ahir, versen sobre matèries molt diverses, tals com literatura, cinema, farmacobiologia o el curs d'espanyol per a estrangers. La Càtedra Ramon Llull té el suport de l'Ajuntament de Palma i de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear, i els cursos equivalen a tres crèdits acadèmics.EFE.
• Museus
Jorge Semprún, arquitecte de l'art
L'exministre espanyol de Cultura Jorge Semprún inaugurà ahir el nou recorregut pel Museu Bonnat de Baiona, al sud-est de França, on a partir d'ara cinc de les seves sales tenen la impremta de l'escriptor, que les ha reorganitzades al seu gust. Segons declarà Semprún, «aquesta és al primera vegada que em proposen un projecte d'aquest tipus i la idea de treballar a partir del llegat de Leon Bonnat, un col·leccionista deixeble del pintor Federico Madrazo, a Madrid, em va seduir molt». L'escriptor, que resideix habitualment a París, contemplà «els tresors del museu, les sales i les seves reserves», i finalment va decidir transformar cinc dels seus espais d'exposició, que de llavors ençà mostren 500 de les 5.000 peces que posseeix el museu.EFE.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.