Una ullada al món de «Titanic»

El supervisor dels efectes visuals de la superproducció és a Palma convidat pel Festival Ani.mar

TW
0

El cinema està fet d'il·lusions i d'efectes especials. Allò que es veu a la pantalla és producte de moltíssimes hores de feina. Darrere les imatges hi ha immers un món màgic que sembla real. Les tecnologies digitals fan gairebé «miracles». Una superproducció que ha fet història és sens dubte Titanic, de James Cameron. Els resultats varen ser gairebé reals. Però per arribar a aconseguir-ho algú ho ha de fer possible. El supervisor dels efectes visuals de la pel·lícula, Andre Bustanobi, és a Palma convidat pel Festival Internacional de la Creació Audiovisual Ani.mar, que va apropar als espectadors al món interior dels efectes especials de Titanic.

«De petit vaig començar a fer els meus projectes a la cotxeria. Els meus pares no estaven gaire contents. Quan havia d'anar a la Universitat havia d'elegir i em vaig decantar per l'enginyeria mecànica, que em seria molt útil per fer els meus projectes. També volia fer pel·lícules, treballar l'escenografia. Abans d'acabar els meus estudis vaig estar en projectes amb John Travolta i Sean Conery, per tant ja tenia una bona carta de presentació», explicà Bustanobi. Primer va treballar a Boss Film i ara és supervisor d'efectes visuals a Digital Domain, que va guanyar un Òscar enguany pels efectes a Mas allá de los sueños, protagonitzada per Robbie Williams; també participà en Ghost, El quinto elemento, Waterwold i Alien 3. Fa vídeos musicals, anuncis publicitaris i curtmetratges.

«En els primers anys treballàvem molt els efectes visuals amb miniatures, les partícules, els entorns, no tant amb els personatges. Ara ens hi dedicam molt més».