Acció amb sol, sang, morts i sobrassada

Es comença a enregistrar el trhiller de Josep Hernández i Miquel Mascaró «Funerària independent S.S.S.»

TW
0

Àlex fa vidres nets als semàfors quan Manel i Bernat, en un vehicle, s'aturen. Ell s'hi apropa i els demana doblers. Manel és el més fort, el dur, i Bernat, el més sensible. Estan discutint si li donen o no alguna cosa de «pasta». A Àlex, que és un home pacífic, se li creuen els cables, pega un cop al vidre i això ocasiona un accident. I, com són les coses, el cotxe és d'un traficant que mor. Dintre du un maletí amb 300 milions. Aquí començà tota una trama en què s'involucren molts de personatges. Moltes morts. Això no és Hollywood, ni tampoc no és cinema de Tarantino però sí que en podria ser els inicis. Així comença «Funerària independent S.S.S. (sol, sang i sobrassada), el primer llargmetratge de Josep Hernández i Miquel Mascaró, dos professors del Departament d'Infografia de la UIB i que ahir començaren a enregistrar a Mallorca. En aquest primer dia comptaren amb Xavier Graset, actor, escriptor i prou conegut periodista, presentador a Catalunya Ràdio El món s'acaba.

Sobre les 11 hores es trobaven al bar Ca'n Pep es Coix, per gravar algunes escenes amb Manel (Xavier Graset), Bernat (Pep Ramon Cerdà, director de Teatre De Què) i Àlex (Xavier Fuster, del grup Trama Teatre).

Silenci, gravam. Era l'escena del cafè en què Manel i Bernat discuteixen pels doblers i Bernat no en vol saber res. Després arriba el netejador de vidres. L'escena s'ha de repetir unes quantes vegades. I és que tot ha de sortir perfecte perquè hi han fet molta feina i abocat moltes il·lusions. Bon humor i companyonia. «El meu personatge és un espavilat que intenta quedar-se amb la resta de la gent. Li agrada figurar però el seu final és tràgic», contava Graset, a qui el varen «enganxar» quan el mes de març va fer el seu programa de ràdio a la Universitat.

Hi participen una trentena d'actors que han cregut en aquest projecte i ningú no cobra res. Les imatges s'enregistren amb una càmera digital i després es convertiran en 35 mil·límetres. «Amb aquest projecte allò que pretenem és desmitificar una mica el cinema. Reivindicar que no és cosa de quatre escollits.