El formatge, un món d'aromes i sabors

El Corte Inglés acull un curs de tast d'aquest aliment des d'anàlisis sensorials

TW
0

Percebre les sensacions, les olors i aromes que normalment pasen desapercebuts. Aprendre a apreciar un aliment tan complet com el formatge a través d'unes anàlisis seguint les tècniques que utilitzen el jurat de tast del consell regulador de la denominació d'origen del formatge de Maó. Aquest és l'objectiu d'unes jornades que començaren ahir a El Corte Inglés de les Avingudes i que es perllonguen fins demà a través de les quals els particulars podran avaluar les diferents textures i sabors dels formatges.

La direcció d'aquest curs corre a càrrec de Teresa Taltavull, llicenciada en ciències químiques i responsable de la secció d'anàlisis sensorials del laboratori Pime-Menorca. Les jornades compten amb el patrocini de formatges Coinga i constitueixen una oportunitat única per introduir-se a les anàlisis sensorials del formatge de pasta dura i semidura.

Així mateix, es dedicarà el tercer dia "demà" a tastar el formatge maonès, un element fonamental de la taula menorquina. Cada tipus "tendre, semicurat i curat" té aplicacions diferents. Així, les peces endurides harmonitzen a la perfecció amb fruits secs i nombroses fruites fresques. També és excel·lent per gratinar. El semicurat, més mantegós, és saborós combinat amb pa torrat i tomàtiga i en ensalades i fruits secs. El formatge maonès també té una excel·lent aplicació en la cuina per elaborar salses o trempar verdures, peixos i carns. El vi és el seu company inseparable. Actualment s'exporten a països de la Unió Europea i a la resta de països del món, 45.443 quilos de formatge amb denominació d'origen.