Miquel Àngel Llauger debuta a la narrativa amb «Carrer Vanuatu»

Es tracta d'un recull de vint-i-sis contes molt breus

TW
0

Són vint-i-sis contes molt breus distribuïts en quatre apartats. Amb aquests, el poeta i crític literari Miquel Àngel Llauger debuta a l'àmbit de la narrativa amb Carrer Vanuatu, un aplec que l'autor encerta a definir com «un joc amb elements del lirisme, la fantasia i la ironia».

Els contes, d'una extensió oscil·lant entre les dues i cinc planes, beuen de la tradició literària més antiga. Així, la primera part, «Carrer del zoo», es conforma de versions modernes de les antigues faules d'animals, protagonitzades per lleons, serps, conills, llebres i peixos, entre altres espècies. La segona, «Carrer de la rectoria», en la mateixa línia de revisió personal i fantàstica, parteix dels textos de l'Antic Testament. S'hi troben motius i personatges bíblics com Adam i Eva, Noè, la Torre de Babel o el Rei Salomó.

La tercera part, més curta i centrada en temes més filosòfics i científics, i la quarta, «Avinguda Tucan», un «calaix de sastre» que aplega contes diversos en estil i temàtica, tanquen el recorregut de Llauger per móns que defugen de la denúncia i que plasmen el gust pel joc líric i fantàstic. D'ells, Llauger destaca la petjada deixada per les lectures que més l'han marcat en el gènere narratiu: del boom hispanoamericà, Cortázar, Borges i García Márquez; de la literatura catalana, especialment Calders i Monzó.