Part del pectoral de la mòmia de Tutankamon és d'origen extraterrestre

El material es formà amb el xoc d'un asteroide contra el desert

TW
0

Els investigadors italians Giancarlo Negre i Vincenzo De Michele han descobert que part del material utilitzat en el pectoral de la famosa mòmia egípcia de Tutankamon, faraó de la XVIII dinastia, té origen extraterrestre. A través de l'índex de refracció de l'esmentat material, vidre de silici, aquests dos científics han aconseguit demostrar que es va formar en el procés de refredament que va seguir al violent xoc d'un asteroide contra les arenes del desert.

Així, han demostrat que el vidre de silici emprat per fer part del pectoral del faraó més emblemàtic de l'Egipte, Tutankamon, va ser extret en una regió desèrtica de l'actual Líbia, el Gran Mar de Sorra (Desert Oriental).

Segons relaten els propis investigadors, ja es coneixia que els egipcis havien excavat cercant or i maragdes entre el Nil i el Mar Roig, encara que s'ignorava que recorreguessin més de vuit-cents quilòmetres, la meitat sense oasi, fins arribar a aquest desert libi, un dels llocs més inhòspits del planeta.

En aquesta regió existeix una àrea de 24 quilòmetres on hi ha aquest vidre que, segons les investigacions, es va formar després de l'impacte d'un asteroide a les arenes del desert. Posteriorment, les altes temperatures del xoc varen fondre l'arena, que es va convertir en vidre en refredar-se ràpidament, segons s'informa en el servidor web de l'Agrupació Astronòmica de Gran Canària.