El Principal de Palma acull «Criatures», una visió àcida i insolent de la infantesa

La companyia T de Teatre representarà el seu darrer espectacle fins el 18 d'abril

TW
0

És una visió àcida i una mica insolent de la infantesa, però ni és un tractat de pedagogia ni pretén ser un recull de records nostàlgics del temps de la innocència. «L'obra és un muntatge que provoca la rialla amb molta d'ironia i una crítica molt subtil sobre el món dels nins i en el qual qui surt més mal parat són els adults per la manera en què tracten els menors». Així ho explicaren Marta Pérez i Mamen Duch, dues de les actrius de la companyia catalana T de teatre en la presentació a Palma de la seva darrera obra, Criatures, que representen des d'avui i fins el 18 d'abril en el Teatre Principal de Palma.

Criatures tanca així una trilogia iniciada per la companyia catalana l'any 1992. Primer fou una mirada a l'univers femení amb l'obra de Patricia Highsmith Petits contes misògins; després, el 94, continuaren amb Homes, i ara ja només quedava pendent el món infantil.

Criatures està formada per catorze peces i en cadascuna es tracta un aspecte de la infància sempre des del punt de vista de l'humor i amb molta de tendresa. Són temes transcendents, dignes de reflexió però sempre amb una mirada burleta. Aquest espectacle segueix la línia de l'anterior Homes, en què es parteix de diversos texts d'autors ben reconeguts com Sergi Belbel, Paco Mir, David Plana, Jordi Mollà o Josep Pere Peyró. «Aquesta és una fórmula que ja utilitzàrem a Homes i va funcionar. Nosaltres, als autors, els donam una idea i uns personatges i ells la concreten. Després la llegim, l'assajam i l'adaptam fns trobar-ne el punt exacte. És una manera excel·lent de fer feina», manifestà Mamen Duch. Ambdues actrius manifestaren que tant els texts com l'actuació interpretativa defineixen la línia de treball.