La revista «Lluc» dedica un monogràfic a la narrativa mallorquina dels setanta

TW
0
C.C. Palma. La importància de la generació de narradors mallorquins de la dècada dels setanta, tant pel que fa a l'àmbit de la literatura com al desenvolupament politicosocial, és més que reconeguda. Res no té d'estrany que ara, al tombant de segle, se'ls dediqui un acurat estudi com el que ocupa el darrer número de la revista .

Lluc

L'exemplar fa un repàs al decàleg d'autors més representatius del grup d'escriptors que donaren una embranzida a la narrativa. Els noms són prou coneguts: Miquel Àngel Riera, Antoni Serra, Baltasar Porcel, Janer Manila, Antònia Vicenç, Guillem Frontera, Maria Antònia Oliver, Carme Riera, Llorenç Capellà i Biel Mesquida.

L'anàlisi de cadascun d'aquests noms imprescindibles és a càrrec de crítics especialitzats i creadors actuals, entre els quals Pilar Arnau, Pere Rosselló, Jeroni Salom, Sebastià Alzamora i Jaume Pomar. El monogràfic acull, a l'inici, una visió panoràmica de la contribució narrativa d'aquesta generació durant els darrers trenta anys. Després, un apartat centrat en cadascun dels escriptors, en el qual es repassa la seva bibliografia i se'n destaquen els principals trets.

Tres estudis més genèrics, sobre el component de culpa i redempció, sobre la influència de la dictadura, i la moderna novel·la històrica tanquen aquest monogràfic, en el qual la mateix Antònia Vicenç contribueix, així mateix, amb una anàlisi de la narrativa femenina d'aquest temps.