Aniversari del naixement de Goya
La celebració de l'aniversari del naixement de Goya en la seva localitat natal de Fuendetodos servirà per recordar el segon centenari de la sèrie de Los Caprichos, una col·lecció de gravats que s'exposarà de forma íntegra a partir del 30 de març en el Museu del Gravat d'aquesta localitat. La sèrie de Los Caprichos, la col·lecció més divulgada i coneguda de les que sortiren de les mans de Francisco de Goya, acaba de complir dos-cents anys des de que es posassin a la venda per primera vegada al final del segle XVIII. Fuendetodos s'uneix d'aquesta manera a les celebracions que amb motiu del segon centenari d'aquestes peces, «fonamentals en la trajectòria creativa de Goya», s'organitzaran per part d'institucions de tot el país, com és el cas de l'exposició realitzada per la Calcografia Nacional, el vicepresident de la qual, Juan Carrete, serà dimarts a Fuendetodos per assistir a aquests actes que coincideixen amb la data de naixement del seu autor. EFE.
• NOVEL·LA
Torna Mary Higgins Clark
L'escriptora nord-americana Mary Higgins Clark revalida la seva condició de mestra del crim amb la seva darrera novel·la, Por siempre mía, la crònica de la misteriosa desaparició d'una dona i la seva recerca, tres anys després, a càrrec de la psicòloga i fiscal de menors Susan Chandler. La novel·la arriba la pròxima setmana a les llibreries espanyoles de la mà de Plaza & Janés, que aprofita l'ocasió per reeditar Acuérdate de mí i Misterio en la clínica, dos dels títols de major èxit de Mary Higgins. Por siempre mía és també el títol de la cançó que amenitza la macabra història de la desaparició de Regina Clausen, una prestigiosa assessora financera de 43 anys, introvertida, soltera i sense parella coneguda, que decideix embarcar-se en un creuer de luxe per arribar a les costes de la Xina i el Japó... però mai no en torna. EFE.
• POESIA
Monogràfic d'Emilio Prados
La primera exposició monogràfica sobre el poeta Emilio Prados (Màlaga, 1899 - Mèxic, 1962), acte central de la commemoració del centenari del naixement d'una de les figures menys conegudes de la Generació del 27, servirà per rescatar l'autor d'aquest oblid. Així, la mostra realitzarà un detallat recorregut per la seva trajectòria vital i literària, marginada per l'hermetisme de la seva poesia i la dispersió de la seva obra pels diferents llocs on residí. Emilio Prados en el centenario de su nacimiento, organitzada per la Residència d'Estudiants, es podrà visitar el setembre i octubre en el Palau Episcopal de Màlaga, en novembre i desembre a la Residència d'Estudiants, i en la Fundació Octavio Paz de Mèxic en l'any 2000. Posteriorment, es desplaçarà segurament a altres ciutats, com Barcelona i València. E.P.
Peman i Alberti
El professor de Llengua espanyola i catedràtic del Conservatori de Cadis Fernando Sánchez García, autor de La narrativa de José María Pemán (Alfar), sosté que l'obra de Pemán no té el reconeixement que mereix i que amb el temps aquest serà semblat al que gaudeix Rafael Alberti. Sánchez García va dir que «si bé la figura d'Alberti s'ha projectat internacionalment amb la valoració que mereix, l'obra de Pemán «ha de ser més estudiada, més coneguda i tenir més difusió», encara que opinà que «falten anys perquè aquest reconeixement es formalitzi». «El temps va donant a cadascun el seu lloc; Pemán no ha estat suficientment valorat, a pesar de la gran repercussió que va tenir no tan sols com a escriptor, sinó també com a orador, com ho demostrà en els seus tres viatges a Amèrica», diu el professor. DdB.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.