L'amor, la guerra i Benigni triomfen en els Òscar

Spielberg rebé el premi al millor director i «Shakespeare in love» s'endugué el de millor pel·lícula

Els actors guanyadors dels Òscar, feliços.

TW
0

L'amor de Shakespeare in love va triomfar sobre la guerra de Salvau el soldat Ryan en la 71a edició dels Òscar de la matinada de dilluns i que va tenir com a gran protagonista l'italià Roberto Benigni, que es va emportar tres estatuetes (millor pel·lícula estrangera, millor actor principal i millor banda sonora).

Shakespeare in love, la romàntica comèdia isabelina de John Madden, es va endur els prestigiosos Òscar a la millor pel·lícula i la millor actriu per a la seva protagonista, Gwyneth Paltrow, pel seu retrat de la bella musa i amant del dramaturg. Judi Dench, que apareix només vuit minuts en la pantalla encarnant la reina Isabel I, es va emportar el premi a la millor actriu secundària.

Després del desenllaç d'aquest duel avançat, Steven Spielberg es va haver de consolar amb el no menys important Òscar al millor director, el segon de la seva carrera després del que va aconseguir fa cinc anys amb una altra pel·lícula sobre la Segona Guerra Mundial, La llista d'Schindler. Spielberg va aconseguir quatre estatuetes més, inclosa la de millor fotografia.

Però l'inesperat triomfador de la nit va ser l'italià Roberto Benigni, que va obtenir tres estatuetes amb una commovedora faula sobre l'Holocaust, que ell mateix va dirigir, va escriure i va protagonitzar, encarnant un pare decidit a fer l'impossible per protegir el seu fill de l'horror dels camps de concentració. La vida és bella, que aspirava al premi en set categories, un rècord per a una pel·lícula en llengua no anglesa, es va emportar primer l'Òscar a la millor banda sonora original (drama) i a la millor pel·lícula de parla no anglesa, que va anunciar la mítica actriu Sofia Loren amb un estrident «Robertoooooo».

El destí va voler que pocs minuts després Benigni fos proclamat millor actor i igualàs la proesa de Sofia Loren, fins avui única intèrpret que havia guanyat un Òscar per un paper en parla no anglesa gràcies a La Ciociara (Dues dones) el 1962.