«Tot és en tot» un plaer per a la vista

A través d'un taller de tècniques de percepció artística s'incentiva la capacitat de fixar-se en les coses

En el taller s'educa la visió, l'oïda i el tacte.

TW
0

Molt sovint les petites coses passen sense pena ni glòria per davant els nostres ulls i no sabem gaudir plenament dels petits plers visuals. Amb una sèrie de tècniques de percepció artística es pot aconseguir augmentar la valoració de tot això. «Es tracta d'incentivar la capacitat de fixar-se en les coses. Meravellar-nos del que veim i convidar a la il·lusió d'entrar en realitats que sovint passen desapercebudes». Així parlava Víctor Andreu, el responsable del taller de desenvolupament d'aquestes tècniques que té lloc al molí d'en Xineta d'Algaida. De la teoria a la pràctica i la seva màxima és «Tot és en tot», una mescla de sensacions a través de les quals s'educa la visió, l'oïda i el tacte.

«En aquest taller, es fan una sèrie de sessions i a cada una hi ha una presa de consciència com un recurs per generar models interiors. Es tracta de donar les eines adients per entrar dins una estructura integral», explicà Víctor Andreu. Tot el que s'aprèn després és aplicable a qualsevol camp de l'art, sigui música, teatre, pintura, escultura... Després, ja depèn de cadascú. I el principal benefici és el fonament humanista.

Les sessions es divideixen en dues parts: en una sala d'audiovisuals comencen a posar-se en joc la tècnica, és una part visual. Es treballa amb models, es mesclen persones i arbres. En primer lloc, el model en posició estàtica. Més tard s'incorporen altres elements com poden ser transparències, diapositives, ombres xineses i també el so: convencional i el del propi model, canta i l'associa al fons. Un cop captades les imatges, els alumnes entren en el que seria el mateix taller. «Es aquí quan es dóna forma al que s'ha vist a través d'una transformació simbòlica desplaçant el pensament, fent una transformació física, que s'estableixi una sintonia, que tot estigui en tot», manifestava Víctor Andreu.