La mà jove dels objectors al servei dels grans

La residència de Manacor compta amb el seu ajut per fer més suportable la solitud dels padrins

TW
0

Des de l'any 1993 els padrins de la residència de Manacor disposen de l'ajut i suport dels objectors de consciència. Darrere aquest col·lectiu s'amaga el vincle més proper amb la societat d'avui dia que mantenen els prop de 60 interns que resideixen a aquesta llar. Així, no són pocs els que esperen pacientment l'arribada de l'horabaixa per poder entaular converses amb ells. Generalment només són dos els objectors que fan la prestació a la residència i, tant l'un com l'altre, consideren d'allò més positiva la tasca que duen a terme.

Un d'aquests joves, Pedro Josep Perelló, començà el seu servei dia 28 de febrer, de llavors ençà la seva opinió envers la vellesa s'ha vist trastocada de manera positiva: «els ancians no es deixen influir per la vellesa o la defunció d'un amic seu, realment tenen ganes de viure i lluiten per continuar endavant», digué.

L'objecció de consciència es planteja per a aquests objectors com una feina profitosa, «així tenim l'oportunitat d'aprendre moltes coses sobre la vida i entrendre la nostra història. Fer feina amb ells ens fa sentir molt útils». La tasca dels objectors no és sols prou considerada pels que gaudeixen directament del seu ajut, els que treballen amb aquests joves també els elogien. Isabel Maimó, auxiliar de clínica, destaca la importància d'ambdós objectors dient que «nosaltres no podríem fer la feina que ells fan perquè no tenim temps. Aquest fet ens fa pensar que l'experiència d'incloure objectors dins la residència és molt positiu per a la ciutat». El delegat de Benestar Social de la Sala, Gabriel Gibanel, reconeix també la tasca dels objectors aludint al destacat estalvi que permet al municipi.