Aquarel·les i dibuixos de Paul Delvaux arriben el 24 de març al Museu March

La mostra permetrà veure trenta-cinc obres de l'artista belga

Delvaux va incloure molts nus a les seves obres.

TW
0

Delvaux, Paul Delvaux. Aquest és el nom del creador de les obres que prendran el relleu a les de Robert Rauschenberg a la sala d'exposicions temporals del Museu d'Art Espanyol Contemporani de la Fundació Juan March. El museu exposarà, des del 24 de març, una selecció de 35 aquarel·les i dibuixos del pintor belga.

La mostra està patrocinada per la comunitat francesa de Bèlgica. Les obres varen ser realitzades entre el 1920 i el 1968 i procedeixen de col·leccions particulars.

Paul Delvaux (1897-1994) sol ser classificat entre els artistes surrealistes, però va crear un univers artístic molt personal en què bolcà els somnis i fantasies solitàries de la seva infantesa, tot un univers oníric en què les coses quotidianes es converteixen en màgia, en poesia. Les estacions de tren, les arquitectures clàssiques, els jardins simètrics, els nus femenins, belles estàtues enigmàtiques i inaccessibles i personatges de Jules Verne són recurrents a la seva obra.

Delvaux es va iniciar com a pintor sota la influència dels pintors simbolistes Constant Montald i Jean Delville, però a principi dels anys trenta el va atreure l'expressionisme de Constant Permeke i James Ensor. De tota manera, la seva recerca personal continuà i el 1934 entrà en contacte amb els surrealistes Giorgio de Chirico, Salvador Dalí i René Magritte, però com ell mateix diria: «per mi la pintura és l'expressió d'un sentiment, d'una atmosfera..., el que m'interessa és l'expressió plàstica, el redescobriment de la poesia en la pintura».