Els escolars, preparats per viatjar a través de l'espai i per un jardí botànic

La campanya «Cultura a les escoles» del Govern amplia la seva oferta i activitats

TW
0

Estan a punt de néixer nous científics i astrònoms. Els escolars ho tindran tot a l'abast per aconseguir-ho. I si del projecte no en surten professionals almanco hauran pogut no sols conèixer sinó també participar de manera activa en el jardí botànic de Soller i a l'Observatori Astronòmic de Costitx. Això, a més de ser una bona eina didàctica, servirà per tenir un bon record de cara al futur i fomentar la sensibilitat envers el patrimoni natural i l'espai. Això serà possible gràcies als convenis que ahir al matí varen signar el conseller de Cultura del Govern, Manuel Ferrer, amb el president de l'Observatori, Salvador Sánchez i el del Jardí Botànic de Soller, Carles Blanes.

Aquests dos convenis estan emmarcats dins la campanya del Govern La cultura a les escoles i s'han aportat a cada un dels centres 1'5 milions de pessetes. Els escolars podran veure de prop com viuen les diferents espècies vegetals de les Illes, la diversitat i els usos de la flora autòctona. Per altra banda podran observar l'espai a través dels potents telescopis: les estrelles, la lluna, les constel·lacions.

Les visites al jardí botànic seran molt actives. Els alumnes faran classificacions dels usos de la flora autòctona. Amb un monitor i amb fitxes didàctiques recorreran l'ambient i microambients d'alta muntanya, d'albufera. Així mateix podran saber què és un endemisme, aquelles plantes i animals de les Illes que s'han convertit en espècies úniques que no creixen en cap altre lloc del món. Els alumnes també podran identificar els fòssils més significatius.

Pel que fa a la visita a l'Observatori Astronòmic de Costitx, els nins disposaran d'un material instrumental i didàctic molt complet, telescopis i sessions de planetari didàctic. Aprendran què és una cartografia estel·lar, quin aspecte tenen els principals cúmuls estel·lars, les nebuloses i galàxies.