Les Balears ocupen el cinquè lloc en les guies gastronòmiques espanyoles

Els catalans dominen la llista de les tres publicacions aparegudes

TW
0

Les Balears, amb 80'75 punts, ocupen el cinquè lloc en les tres guies gastronòmiques espanyoles aparegudes fins ara: Michelín, Gourmetour i Lo mejor de la gastronomía, de Rafel García Santos, en la qual els restaurants catalans dominen amb diferència els llocs de privilegi.

El segon lloc, a força distància, l'ocupen els establiments del País Basc, seguits, també d'enfora, pels madrilenys. Per establir la classificació hem sumat les puntuacions iguals o superiors a vuit de la Gourmetour "que marca distàncies d'un quart de punt", les d'almenys 7'50 de Lo mejor de la gastronomía i valorat amb 9'5 punts les tres estrelles Michelín, amb nou les dues estrelles i amb vuit l'estrella solitària. Catalunya suma, llevat d'error o omissió, 532'25 punts per 363'25 del País Basc i 186'25 de la comunitat de Madrid. A partir d'aquí, el salt és ja molt apreciable, amb el quart lloc pel País Valencià, amb 89 punts; el cinquè per Balears, amb 80'75; el sisè per Navarra amb 78 i el setè per Galícia amb 71'50 punts. Andalusia, amb 65, ocupa la vuitena plaça. La novena és per Extremadura, amb 48; la desena per Castella-la Manxa, amb 40'5. A mig punt, en onzè lloc, hi ha Cantàbria, seguida, amb 39, d'Astúries. La tretzena plaça és per a Aragó, amb 23'50; la catorzena, per a Canàries amb 16'50; la quinzena per a Castella i Lleó, amb 16; i la setzena per a Múrcia, amb vuit punts. Cap restaurant de la Rioja es troba en els llocs d'honor d'aquestes guies.