El paradís blanc que, des de la llunyania de la carretera del
Trenc, ofereixen les muntanyes de sal de la salinera de Mallorca
amaga una de les més fermes tradicions de l'antiguitat.
Fidels a les tècniques de la civilització grega des de fa més de
mig segle, Salines Llevant proveeix d'aquesta substància blanca tot
Mallorca. Any rere any, són devers 8.000 tones les que s'empren a
l'Illa. Tractament de cuiros, descalcificació de l'aigua, salat
d'embotits i així, fins a concloure un llarg llistat d'utilitats
industrials, se'n duen quasi el 90 per cent d'aquesta, en aparença,
desorbitada producció. La resta apareix als prestatges de les
petites botiguetes de queviures per ser emprada com a condiment
culinari.
A les grans superfícies, a excepció d'algunes amb capital
mallorquí, la presència de la sal que es cura a Campos, tot i que
es comercialitza sota més de cinc firmes diferents, girebé és
inexistent. La seu d'aquests terrenys argilencs del Salobrar de
Campos ja fou apreciada pels assentaments grecs i romans. Sens
dubte d'allà ençà el procés per reconvertir en sal els cristalls
dels aiguamolls ha sofert nombrossos avanços. Però encara ara,
l'essència de la feina es manté, assegurà Sion Lladó, director
tècnic de la salinera.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.