La VIII Setmana de Cuina Mallorquina de Campos organitzada per
l'Obra Cultural Balear, començà dilluns amb una xerrada sobre el pa
amb oli. Una conferència-pregó de l'escriptor Thomas Graves, autor
del llibre Volem pa amb oli. Graves va fer una interessant
dissertació sobre la cultura del pa amb oli i de la importància
d'aquest plat dins la cuina mallorquina. La conferència comptà amb
una gran assistència de públic. S'ha de dir que la Setmana de Cuina
Mallorquina atreu gent arribada de tota la comarca del Migjorn.
L'escriptor relatà les seves experiències que tingué durant la
recerca de documentació i informació per elaborar el seu llibre. Un
dels aspectes que va explicar va ser la manera d'elaborar el pa amb
oli segons el poble. Graves comentà que hi ha tres possibilitats:
primer, la tomàtiga, després la sal i llavors l'oli; la segona
possibilitat és primer l'oli, després la sal i llavors la tomàtiga.
En la tercera posssiblitat es posa sobre el pa primer la sal,
llavors l'oli i per acabar la tomàtiga. Així mateix, Graves
ressaltà els aspectes saludables i dietètics del pa amb oli. Un
altre apartat de la seva dissertació va ser els acompanyats
d'aquest menjar; parlà del formatge, del pa de figa i del fonoll
marí. Graves comentà que els cuixots, element quasi indipensable en
l'actualitat, és un complement molt recent i que abans
s'utilitzaven companatges més de la terra com el mateix pa de
figa.
La VIII Edició de la Setmana de Cuina Mallorquina durarà fins
demà. Ahir el tema del dia va ser els plats de bolets tractat pel
professor de cuina de l'institut Juníper Serra Antoni Pinya. Avui,
el cuiner del restaurant el Brot, Gabriel Sitjar, parlarà de la
cuina mallorquina renovada. Aquets dos temes s'han desenvolupant al
restaurant Can Toni. L'acte de cloenda de la Setmana de Cuina
Mallorquina serà dijous al forn de Can Vadell de Campos amb una
recepta d'alta pastisseria.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.