«The dolly lolly pop revenge»: la història d'una venjança narrada en 16 mil·límetres

El director Miquel Pou enllesteix els darrers tocs del seu primer llargmetratge

L'equip tècnic espera tenir el film enllestit per Nadal. | J.Torres.

TW
0
The dolly lolly pop revenge és el títol de la pel·lícula amb què ha debutat Miquel Pou, un film carregat d'acció que està ambientat als Estats Units però que s'ha rodat íntegrament a Mallorca.

La història narra la venjança de dos germans que descobreixen al cap de vint anys l'assassí dels seu pares. «Els meus viatges als Estats Units m'han fet veure que la vida allà és una bogeria, i això és el que he volgut reflectir una mica a la pel·lícula», comenta Pou. Per aquest motiu el fil argumental està envoltat d'històries paral·leles com la d'un telepredicador que creu que Elvis és Déu o la d'un cowboy que vol triomfar al món de l'espectacle.

El film ha estat rodat en 16 mil·límetres amb una sola càmera i amb un pressupost d'un milió de pessetes, «fet que suposa tot un repte a causa dels preus elevats del material», comenta el director, que ha rebut 400 mil pessetes de subvenció del Consell de Mallorca.

The dolly lolly pop revenge va ser rodada sense so, motiu pel qual, un cop muntades les imatges, s'han començat a enregistrar els diàlegs i els efectes i el renou ambiental. Sergi Fuster i Killer B són els encarregats d'aquesta feina.

«És una tasca molt dura, perquè s'ha de crear tot, i si hi ha unes ulleres que cauen, volem que soni com unes ulleres, i no com un encenedor», explica Killer B.

A l'estudi de gravació d'aquests dos tècnics es dóna forma també a la banda musical de la pel·lícula, en la qual participen grups mallorquins que han creat temes especialment per al film, com ara Corrosión, Teat Servents, Los Malditos, Territorial Pleasings o Andreu Muntaner, el Lobo. Up in Smoke són els autors del tema dels crèdits, mentre que Spider Circus han escrit la cançó The dolly lolly pop revenge per a la capçalera.

Miquel Pou pensa que per Nadal la pel·lícula estarà acabada, després de tres anys de feina. «Pens presentar-la a tots els concursos que pugui i estic mirant d'estrenar-la al Teatre Principal, al Centre Cultural Sa Nostra o a l'Auditòrium», afegeix. El director inclou també la possibilitat que s'emeti a principi de l'any vinent a TV3 o al Canal Plus, un cop ja s'hagi fet el doblatge al castellà.

De moment, Luis Ortas actua com a productor associat cercant actors de doblatge que introdueixin els diàlegs al film.
Tots els actors que han participat són amateurs. Són devers 200 les persones que apareixen al film, encara que només una quinzena té un paper destacat. Toni Quetglas i Tomeu Salvà donen vida als dos germans i Rafael Capó és l'assassí.

The dolly lolly pop revenge compta amb un gran nombre d'efectes especials i d'animació que han estat a càrrec de DC Moreni.
Clàssics com Apocalipse now, La naranja mecánica, La jaqueta metàl·lica, Taxi driver, La guerra de les galàxies o Encontres a la tercera fase han inspirat la feina de Miquel Pou, que afirma que «des que vaig començar a rodar aquest llarg no he anat al cinema per no deixar-me influir, així que no he vist res de Tarantino ni de Robert Rodríguez ni dels autors de les pel·lícules d'acció dels darrers anys. Ja ho veuré quan la pel·lícula estigui del tot acabada».

Moltes gràcies, Elvis

Miquel Pou es defineix com a fan d'Elvis. La recerca d'alguns elapés del Rei a Internet el conduí a la pàgina web d'una església dels Estats Units que venerava Elvis com a segon messies. A partir d'aquesta mostra de «bogeria» nord-americana va néixer la idea de fer «The dolly lolly pop revenge». El primer film de Pou és ple d'homenatges, tant al cinema de la indústria de Hollywood com als efectes del còmic. El resultat és, sens dubte, sorprenent.