Es tracta d'un projecte humanitari de caràcter social que es desenvolupa des de fa dècades a l'illa i en què col·labora el Fons Menorquí de Cooperació. Des de les dues entitats han explicat que un dels objectius principals del programa és treure els infants de les dures condicions dels campaments de refugiats a l'estiu, evitant que passin aquests mesos al desert, on les condicions climatològiques són extremadament dures amb temperatures que poden assolir els 50 °C i amb escassetat d'aigua i aliments. A més, aquest programa ofereix revisions i tractaments sanitaris als nins per prevenir el desenvolupament de malalties greus i proporcionar-los una qualitat de vida més gran.
"Els infants sahrauís i el seu poble travessen una situació molt difícil, l'ajuda internacional s'ha reduït dràsticament des de la pandèmia, cosa que ha empitjorat encara més les condicions de vida"; han assenyalat des de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de Menorca, que han afegit que una altra de les finalitats del programa és recordar i sensibilitzar la ciutadania menorquina que el conflicte sahrauí persisteix i s'agreuja dia a dia.
"Els nins són els més vulnerables i, per això, aquest programa ofereix una oportunitat única perquè puguin gaudir d'unes vacances en pau, fora de l'entorn climatològicament sever dels campaments de refugiats", han subratllat.
Alhora, han destacat que les famílies que desitgin acollir infants sahrauís "han de tenir una situació social i econòmica estable i un habitatge en condicions adequades per donar a l'infant la possibilitat de gaudir de l'estiu com si fos un fill més".
En aquest sentit, han puntualitzat que el projecte cobreix el vol d'anada i tornada dels infants, les revisions mèdiques i les consultes amb dentistes i oftalmòlegs, així com diverses activitats a què siguin convidats. La família d'acollida només haurà de cobrir el cost de l'estada del nin (dinar, roba, activitats que es puguin fer de manera privada, etc.).
Aquest projecte el finança l'Associació d'Amics i Amigues del Poble Sahrauí de Balears, la Direcció General de Cooperació i Immigració del Govern, el Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Palma i el Fons Menorquí de Cooperació.
5 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Als líders sarahuis ja l'hi està bé que tot segueixi igual, l'estat espanyol és un estat opressor, mai feran res pels ciutadans d'aquest poble, i més ara en l'acord entre USA i MAROC, per cert acord que ve del primer mandat Trump i tancat amb Biden. I una petita nota, vàrem tenir a casa un xicot l'any 2004 al Raiguer, aquest xicot venia d'haver estat uns anys amb una família mallorquina a Llubí, doncs bé, va venir adoctrinat com espanyol carta acabada, la feinada que vàrem haver de fer per explicar-li la crua realitat de Mallorca en aquest cas. I per acabar la família de Llubí era aleshores família directa un ex batlle blaver d'un municipi del Raiguer evidentment tot això explicat és presumptament és clar, i no sigueu ignorants i molt manco snobs
Et confons o estàs mal informat. Els sahrauís ja tenen prou feina per a subsistir cada dia per a deixar tirats altres pobles en procés d'autodeterminació. No sabem ben bé que hi té a veure el poble saharauí amb els nostres renegats. Per una altra banda en el cas que suposadament fos veritat el que intentes colar, aleshores quina culpa en tenen nins de 8 a 12 anys i que l'any 2018 tenien d'un a quatre anys? Visca els Països Catalans lliures! ...i Pere, un poc més de serietat, d'humanitat, de coherència i de sentit comú.
Si sabessis llegir t'hauries assabentat que es tracta d'un programa d'acollida temporal d'infants sahrauís, per part de famílies menorquines durant dos mesos a l'estiu. En aquest projecte iniciat, tal com és avui, el 1988 hi participen famílies de tots els Països Catalans. Si fossis una mica més curiós sabries que el Sàhara Occidental és un territori del nord-oest d'Àfrica el qual es correspon amb la part occidental del desert del Sàhara i que havia estat fins el 1976 la 52a província de la inseparable, indivisible i indissoluble "unitat" d'Espanya, i ara és un territori colonitzat pel Marroc, tot i que les Nacions Unides en consideren de iure l'estat espanyol com la potència colonitzadora, malgrat que renuncià a aquest status, idò aquesta província espanyola se separà d'Espanya fa quaranta-nou anys.
sobra gent!!!!!!!!!!
El poble sarahui ens va deixar tirats durant el procés, ara arruix, visca els països catalans lliures de traïdors