nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
21°

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí reclama una solució «favorable» a les peticions d'asil dels activistes de Barajas

Un activista amb una bandera de Sàhara lliure a l'aeroport de Madrid. | Foto: Europa Press

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Balears han exigit al Govern central una solució «favorable» a les «justes» peticions d'asil sol·licitades pels activistes retinguts en l'aeroport de Barajas.

L'entitat ha mostrat la seva «gran preocupació» i «indignació» per l'intent de «deportar al Marroc» a un grup d'activistes sahrauís que van sol·licitar asil, després d'haver «fugit del règim de l'autòcrata Mohamed VI», segons han explicat a través d'una nota de premsa.

«Des de fa dies estan retinguts en l'aeroport de Madrid en condicions cada vegada més degradants i una part d'ells en vaga de fam», han puntualitzat des de l'entitat.

L'associació ha remarcat que la nova política del Govern central sobre el Sàhara «ignora les resolucions de l'ONU, el dret d'autodeterminació del poble sahrauí, la repressió sistemàtica que està sofrint i les obligacions internacionals de concessió d'asil», per la qual cosa han exigit un «canvi urgent d'actitud de les autoritats governamentals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.