El projecte ha consistit en diverses trobades des del mes d'octubre, en què han participat 10 dones amb diagnòstics crònics o processos de salut a llarg termini com ara VIH, malaltia d'Andrade, esclerosi múltiple, diversitat funcional i salut mental. Amb l'objectiu que aquestes dones milloressin l'empoderament, des d'ALAS s'han impartit diversos tallers, a més de crear un grup d'ajuda mútua entre les participants.
«Les dones tenim més dificultats a l'hora de conviure amb els nostres diagnòstics, perquè més enllà del que és mèdic, ens enfrontam a barreres com la conciliació laboral, familiar i personal. A més, volem viure la nostra sexualitat de manera sana, positiva i plaent», afirma Paz, participant de FEM-SALUT.
Segons Isabel Capo, psicòloga i sexòloga d'ALAS, «ha estat molt important per a les participants poder alçar la veu i llançar un missatge a la ciutadania de Palma», per això elles mateixes hagin creat el lema sobre el qual ha treballat Calorina Adán Caro: 'Dones trencant cadenes i axecant el vol'.
Per part seva, l'artista afirma que «són dones meravelloses. M'ha encantat veure com s'ajuden entre elles i la connexió que tenen tan diferents. Estic encantada perquè això ha contribuït a un bon resultat final».
L´associació agraeix la col·laboració de l'artista i de les diferents associacions implicades. ABEA, ASPAYM, ABDEM, Gira-Sol, a més d'ALAS han estat les que han aportat participants a la iniciativa.
FEM-SALUT també ha estat possible gràcies a una subvenció concedida per l'Ajuntament de Palma, que també ha cedit una paret del centre de dia de Son Sardina amb aquesta finalitat.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.