TW
0

La secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, ha inaugurat l’Estada Lingüística d’estiu a les Illes Balears. És la darrera de les trobades de la temporada organitzada per l’Institut Ramon Llull després del Campus de la Llengua Catalana a Andorra i Girona i de l’estada lingüística al País Valencià. Per mor de la crisi generada per la Covid-19, les edicions d’enguany se celebren de nou virtualment.

Vilaret ha agraït l’esforç organitzatiu i la participació d’alumnes d’arreu del món. La secretària autonòmica ha explicat que aquest fet «demostra l’interès que genera l’aprenentatge de la llengua catalana fora de les fronteres dels Països Catalans». Així mateix, Vilaret ha destacat que jornades així «fan gran la llengua catalana».

L’Estada lingüística a les Illes Balears té lloc des d’aquest dilluns fins al proper divendres, 10 de setembre. Durant tota la setmana, uns 40 estudiants d'una quinzena de països assistiran a cursos de nivell B1 i B2 impartits per professors de les Illes Balears. També tindran l’oportunitat de conèixer aspectes culturals del territori de la mà d'especialistes i participaran en sessions molt diverses amb protagonistes del món cultural balear.

Així, al programa hi ha una trobada amb l'escriptor Sebastià Portell, un taller de poesia electrònica amb el grup Jansky, un altre de Foc, fum i gloses a càrrec de Sa Negreta. També s’hi farà un joc d’escapada (escape room) sobre els Països Catalans i una sessió sobre cinema amb el Cicle Gaudí, que posarà accent en documentals i pel·lícules rodades a les Illes. Finalment, s’ha programat una sessió de descoberta de les Illes Balears.

L'Institut Ramon Llull organitza, conjuntament o amb la col·laboració d'altres institucions, estades de formació lingüística i cultural pensades per millorar la competència lingüística i els coneixements culturals dels estudiants de català de l'exterior. Això a través de cursos, conferències, visites i activitats complementàries. Aquesta estada és un dels projectes finançats amb l’aportació del Govern de les Illes Balears a l'Institut Ramon Llull.