Tal com han informat des de l'Ajuntament de Son Servera, aquest distintiu, atorgat per la Fundació d'Educació Ambiental a l'inici de temporada d'estiu, és «el resultat de com es gestiona la zona de bany i també la cura que es fa del medi, i reconeix el compliment dels criteris d'informació i educació ambiental, qualitat de l'aigua, gestió ambiental, seguretat i serveis, el que suposa una garantia de qualitat per a totes les persones visitants i residents que trepitgen aquestes platges durant l'estiu».
Així, la distinció, amb important repercussió internacional, és «sinònim de garantia i ofereix per tant, un plus de tranquil·litat als usuaris, i és que per tal d'atorgar aquest reconeixement, examinadors internacionals valoren les condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, compliment de la legislació, l'atenció a persones amb discapacitat i l'oferta complementària i educativa de cada platja».
En els darrers anys, han explicat des del Consistori, s'ha donat una importància destacada a la gestió ambiental «que assegura que la platja compleix amb la legislació ambiental, especialment la Llei de Costes i ha d'estar neta i disposar d'una adequada gestió de residus, incloent-hi la recollida selectiva d'envasos, paper, vidre, etc. i evidentment fer-ne una bona gestió i manteniment dels elements naturals d'aquestes». Així, per exemple, només es retira posidònia els mesos d'estiu i seguint les mesures ambientals vigents tal com estableix el Decret 25/2018 sobre la conservació de la Posidònia oceànica a les Illes Balears que regula a les platges urbanes el transport i ús de restes de posidònia morta.
«El treball i esforç de cada any i la gran qualitat natural i ambiental de les platges ha donat una vegada més el resultat esperat», han sentenciat. 'Bandera Blava' és un guardó anual i un sistema de certificació de la qualitat ambiental desenvolupat per la FEE des del 1987. La 'Bandera Blava' és concedida per un jurat internacional que presideix la FEE. En el jurat per a l'Estat espanyol, presidit per ADEAC, hi participen les comunitats autònomes litorals, la FEMP i els ministeris, fundacions i les universitats implicades.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.