Aquestes facultats han fet l’inventari dels productes, entre els quals hi ha màscares, escovillons (bastonets), ulleres de protecció, guants, bates i impermeables d’un sol ús, i solució hidroalcohòlica.
La mesura l’han adoptada per facilitar a les autoritats sanitàries el seguiment i la presa de decisions, d’acord amb l’Ordre SND/234/2020, del 15 de març, sobre adopció de disposicions i mesures de contenció i remissió d’informació al Ministeri de Sanitat davant la situació de crisi sanitària ocasionada pel SARS-CoV-2.
Així mateix, s’han emprès diverses iniciatives perquè els estudiants dels darrers cursos de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia i alumnat voluntari de la Facultat de Medicina puguin ajudar en tasques sanitàries i sociosanitàries.
En el cas d’Infermeria, l’Associació de Directores d’Escoles d’Infermeria de Catalunya, Illes Balears i Andorra (ADEIC) ha emès un comunicat conjunt en relació amb la publicació, al BOE, de l’Ordre SND/232/2020, del 15 de març de 2020, segons la qual s'adopten mesures en matèria de recursos humans i mitjans per gestionar la situació de la crisi sanitària ocasionada pel SARS-CoV-2. Una de les mesures previstes és contractar, si escau, estudiants dels últims cursos del grau d’Infermeria.
Pel que fa a la Facultat de Medicina de la UIB, els seus estudiants també s’han organitzat per posar-se a disposició, de manera voluntària, dels centres sanitaris i hospitals per desenvolupar-hi tasques sociosanitàries. En aquest cas, com que és un gest voluntari, s’hi han adherit alumnes d’altres estudis de la UIB que estan disposats a ajudar en el que sigui necessari. En aquests moments, ja hi ha més de 500 estudiants inscrits, nombre que augmenta contínuament.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.