La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha presentat aquest dijous les novetats de la Plataforma d'Activitats PalmaEduca que l'Ajuntament de Palma ofereix a centres educatius de la ciutat. Aquestes inclouen formacions sobre feminisme i diversitat afectiva-sexual, així com sobre masclisme, violència de gènere i prostitució, entre altres matèries.
En roda de premsa, Vivas ha explicat que l'objectiu és «dur el feminisme a les escoles per a educar als nins i nines en feminisme i polítiques d'igualtat», ja que, tal com ha dit, «dir igualtat és a dir feminisme». Segons ha concretat la regidora, volen «treballar perquè els nins i nines tenguin opcions a formacions específiques en temes de violència de gènere i agressions sexuals».
Vivas ha assenyalat que aquesta oferta formativa respon a una demanda del sector. «Les famílies estan preocupades pel que els passa als seus fills i filles i estan preocupades perquè les seves filles poden tenir problemes relacionats amb agressions sexuals», ha dit. L'Àrea està treballant en el contracte per a fer realitat aquests nous continguts, que té previst adjudicar a la fi d'any. L'import màxim de licitació serà de 69.000 euros.
El contracte consta de quatre lots: relació sexual igualitària; sensibilització en igualtat, valors feministes i prevenció de la violència masclista; sensibilització sobre la diversitat afectiva-sexual i de gènere i, finalment, sensibilització i prevenció de l'abús sexual infantil.
Sobre el contingut dels lots, Vivas ha manifestat que «és important que creixin en els valors del feminisme, i entenguin que totes les construccions socials que ens fan tant mal, deuen deconstruir-se». Així, ha dit que també es vol «obrir els armaris de les escoles, per a parlar de la diversitat afectiva-sexual». «No estam parlant de tenir relacions sexuals, sinó de construccions de vida, d'afectes i de famílies», ha assegurat.
Així mateix, s'inclourà formació sobre masclisme en les xarxes socials, corresponsabilitat o un taller per a rompre els mites que justifiquen la violència en la parella. Es preveu també formació sobre la prostitució com a forma de violència cap a la dona. Fins que estigui en marxa aquest futur contracte, per a cobrir el Servei de sensibilització i prevenció de la violència masclista, la regidora ha explicat que ja s'ha publicat un contracte menor amb aquest contingut.
Cort durà el feminisme i la diversitat afectiva-sexual a les escoles
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Disculpau, però coeducació no és el mateix que feminisme. Coeducació és una estratègia educativa, mentre feminisme és un moviment social.
El feminisme, per suposat que l'hauria de dur, però el tema de la diversitat afectiva fa temps que s'hauria d'haver integrat, ja està bé que a les classes d'educació sexual només es parli de relacions heterosexuals, també haurien de parlar de salud entre parelles del mateix sexe. Estic feliç perquè així les generacions futures LGB sabran com protegir-se(perquè imagin que diversistat afectiva també implica això, o no?)