Dissabte passat, les persones que s’havien presentat al borsí per cobrir interinament llocs de treball del cos superior de l’Administració de la CAIB «varen tornar a comprovar que l’Escola Balear d’Administració Pública menysprea la llengua catalana i promou activament l’ús del castellà en els procediments d’ingrés als llocs de treball de la CAIB, en detriment de l’ús de la llengua catalana». Així ho ha explicat l'STEI Intersindical aquest dijous.
L’STEI Intersindical demana el cessament del gerent de l’EBAP, «responsable directe de la imposició del castellà»
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
4 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Els peninsulars de llengua castellana no aixecaren les Illes Balears, sinó que les Illes Balears els aixecaren a ells, perque aqui menjaven cada dia tres pics i se pogueren comprar una casa i un cotxe i més coses que ni somniaven quan vivien al seu poble de castellanoparlants. I com que és de ben nascuts ser agraits, però dissortadament no tothom ho és, enlloc d'agraïr a les nostres illes i integrar se per ser uns més de noltros, els fa nosa la cultura, la llengua, la Història i fins i tot noltros, se dediquen a rompre fins i tot la llengua catalana, amb mentides i intoxicacions històriques. I si tu has d'escriure en la llengua forastera i imposada perque no saps Català, com t'atreveixes a donar lliçons de Filologia i afirmar que el Mallorqui, Menorqui i Eivissenc no son el mateix que el Català?
Han tardat un poc en demanar-ho, no?
Els "peninsulares" que vingueren a treballar a Mallorca, ho feren sobretot perquè a casa seva no tenien feina, només la misèria que el franquisme els donà. Què té a veure l'idioma en què parlaven? Aquí s'han guanyat la vida i en molts casos, sobradament. Tot això no té absolutament res a veure amb que la nostra llengua, la llengua dels mallorquins, sigui l'idioma català. Cooficial vol dir oficialitat compartida, i l'administració té el DEURE de fer que hi hagi igualtat entre les llengües oficials. Tan senzill i tan difícil de fer entendre.
Lo que me parece muy fuerte señores es que nos olvidemos que la isla es de mallorquines y no de catalanes y que en los años 70 muchos delos cientos y cientos de hoteles y bares y demás nos ayudaron los peninsulares que hablaban castellano y no catalán, ni tan siquiera mallorquín; les dijeron que trabajaran y punto, sin tener encuenta de donde venían y el lenguaje que hablaban. Y ahora sólo hablamos en catalán. Recuerdo a todos que la constitución dice que el idioma oficial es el castellano y las demás son cooficiales pero se pueden hablar ambas y no solo el catalán.