Aquest dimecres es presentà el projecte de Banc de Terres de Palma a les entitats, productors i altres persones vinculades al sector de l’agroecologia.
El banc de terres és una de les principals línies de treball sorgides de la diagnosi del sector agrari de Palma, que va realitzar APAEMA (Associació Producció Agrària Ecològica de Mallorca) per a l’àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l’Ajuntament de Palma.
Aquest banc de terres, en fase d’estudi perquè pugui ser plenament implantat enguany, tendrà una especial atenció en fer que terrenys i finques municipals actualment en desús puguin ser dedicats a projectes socials d’agricultura ecològica.
Neus Truyol, regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal va declarar durant la jornada que fer realitat el banc de terres és un projecte fonamental de la seva àrea, una actuació innovadora per part de l’Ajuntament, amb una triple vessant ambiental, per la recuperació d’espais abandonats i fins i tot bruts, agrícola, per la producció que suposarà, i social, pel fet de posar terres a l’abast de persones i col·lectius amb dificultats per accedir-hi.
A partir de les 18.00 hores i al llarg de tot el capvespre, tingueren lloc diverses ponències i una taula rodona al Centre Social Flassaders. Hi varen participaran diverses entitats i productors relacionats amb el sector de l’agroecologia: l’associació Naturalment, l’Associació de Varietats Locals de Balears, la cooperativa de consum Agrohoritzontal, el grup de consum Oh Pep i d’altres transformadors de productes ecològics com és el forn Pane Nostro.
L’agroecologia, entesa amb un sentit més ample que l’agricultura ecològica, integrant conceptes com les varietats locals, producte local, la integració de la dona en l’agricultura, la justícia social, el dret a l’alimentació i la sobirania alimentaria, la necessitat de restablir el vincle entre la ciutat i el camp... Aquests varen ser precisament alguns dels temes que sortiren al debat d’aquest dimecres.
El mercat ecològic de la plaça dels Patins, un dels més importants de l’Estat
Durant la jornada es posà en relleu la importància dels mercats ecològics de Palma (situats a la Plaça Berenguer de Palou i al Campus de la Universitat). Precisament el mercat de la plaça dels Patins, de cada dimarts i dissabte, s’ha consolidat com un dels mercats ecològics més importants de l’Estat pel que fa a freqüència i nombre de productors. En aquest sentit, Neus Truyol, regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, va manifestar que la bona acollida i activitat d’aquest mercat ens ajuda a avançar en el camí de fer de Palma una ciutat de l’agroecològica.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.