Les exportacions de sobrassada de Mallorca van créixer un 35% durant 2015, mentre que la comercialització va augmentar un 6% dins de l'illa, segons ha informat el Govern arran de l'assemblea anual del Consell Regulador Sobrassada de Mallorca celebrada aquest divendres.
Creix un 35% l’exportació de sobrassada
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
8 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Yo no como cerdo metido dentro de budells. Por lo tanto, no me enroscan dextrosas ni monos sacáridos (ni sin descarisar). Ni camaiot, metido dentro de un "budell cular. Ensaïmadas: otro potingue con dos toneladas de saïm. Generalmente crudas que te dejan la boca llena de greix. Per voltros.
Que vols dir, que a Mallorca no hauriem de poder comprar formatge monès?????
La exportació de sobrassada i ensaimada amb denominació de origen se ha de prohibir. O millor suprimir aquest Consell Regulador, no ès qui per dir lo que ès correcte. El vi, olives, sopes, sobrassades, ensaimades, envinagrats, formatges i altres productes se han de consumir an el lloc que se produeix. No ès lo mateix menjar un formatge de Menorca a Menorca a menjar-lo fora de Menorca, lo mateix passa amb els vins i altres productes. Fora consells reguladors!!!
@ undetants Ja m'han fotut, es permetes sucres "monosacaridos" i "disacaridos" a partir de 1997. El sucre es mes barato que la carn magre i possiblement que la xuia.
@ undetants Molt agraït No he vist que tengués sucre
a un Joan de tants aquí tens l'enllaç a la normativa del Consell Regulador de Sobrassada de Mallorca http://sobrasadademallorca.org/normativa/
Som mallorquí i visc a Barcelona. Havia diexat de menjar sobrassada a Barcelona perquè tenien mal gust fins que vaig trobar una sobressada de Mallorca, en tarrina, que tornava a tenir bon gust. La textura molta massa fina però bon gust. Llegint els ingredients de les que tenien mal gust tenien sucre i dextrosa. A casa feien sobrassada i no hi posaven ni sucre ni dextrossa. Les de denominació geográfica tenen sucre i dextrosa? La sobrassada que menjo ara que te bon gust es d'un fabricant de Felanitx.
Hem d'anar en compte. Amb el TTIP, si entra en vigor, perilla tant l'ensaïmada com la sobrassada.