Aquest nombre de registres correspon a 659 malalties rares diferents, segons ha indicat la Conselleria de Salut aquesta setmana.
Per a la Direcció General de Salut Pública i Participació, l'abordatge de les malalties rares permet conèixer-ne la presència a la població, estudiar-ne les característiques epidemiològiques i facilitar la implantació de polítiques socials i sanitàries, així com promocionar la investigació.
D'acord a les dades del Registre de Malalties Rares, Mallorca registra un total de 15.980 casos, les Pitiüses 1.903 casos i Menorca 1.891 casos.
Per grans grups de malalties, segons la classificació internacional de malalties, el major nombre de registres correspon a les anomalies congènites, amb el 19,7% dels registres, seguit pel grup de malalties rares endocrines, de la nutrició, metabòliques i de la immunitat, amb el 18,2% dels registres i, en tercer lloc, les malalties rares de la sang i dels òrgans hematopoètics.
A les Balears les estimacions assenyalen que hi ha unes 70.000 persones amb algun tipus de malaltia rara, mentre que a Espanya arriben a tres milions. En aquests moments, hi ha entre 5.000 i 8.000 malalties rares catalogades arreu del món d'acord amb la definició de la Unió Europea, que considera malaltia rara la que té una prevalença de menys de 5 casos per 10.000 habitants.
La Direcció General de Salut Pública i Participació, a través del Registre de Malalties Rares, continua treballant per facilitar l'estudi de la prevalença i distribució geogràfica de malalties rares endèmiques a les Balears, com la síndrome d'Andrade, la febre mediterrània familiar i la beta talassèmia.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.