Més de 600 persones han participat en la marxa. | Assemblea Antipatriarcal

TW
5

Més de 600 persones han participat aquest dissabte a Palma en una concentració de suport a les marxes contra la violència masclista desenvolupades a Madrid i altres ciutats de l'Estat, a la qual hi han acudit el batle de Palma, José Hila, i diversos consellers del Govern.

La marxa ha partit de Plaça Espanya a les 12.15 hores i ha arribat al Passeig del Born al voltant de les 13.00 hores, passant pel carrer Sant Miquel, Plaça Major, Ajuntament, carrer Conqueridor. La marxa ha estat acolorida i animada. Hi han predominat els colors liles i pancartes i cartells en defensa de les dones.

La consellera de Cooperació i Serveis Socials, Fina Santiago, ha subratllat la necessitat de realitzar actes com aquest, ja que ha recordat que «els últims assassinats han estat especialment violents».

Santiago ha advocat per «continuar sensibilitzant d'una forma més intensa sobre aquest fet», ja que si bé «en temes d'igualtat s'avança, es fan petits avanços però continus»,«en temes de violència masclista no estem aconseguint avanços», sinó que «les actuacions són cada vegada més violentes».

Per la seva banda, el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha destacat la importància de participar en aquesta jornada «per aixecar la veu enfront de la violència masclista» i «reclamar polítiques d'igualtat efectiva en tots els àmbits».

També han acudit a la marxa, entre uns altres, el regidor d'Urbanisme, Antoni Noguera, la consellera de Salut, Patricia Gómez, les conselleres insulars Mercedes Garrido i Carme Palomino, el secretari general del Partit Popular de Balears, Andreu Ferrer, i les portaveus del grup parlamentari popular i del grup municipal a l'ajuntament de Palma, Marga Prohens i Marga Durán, el candidat del PSIB al Senat, Antoni Manchado , i el candidat de MÉS al Congrés, Antoni Verger.

Reivindicació
El Moviment Feminista de Mallorca ha explicat que un dels objectius de l'acte és que la lluita contra el «terrorisme masclista» sigui una qüestió d'Estat i que es reformi la llei perquè es recullin «totes les violències cap a les dones».

A més, defensa que la lluita i els recursos incloguin tots els tipus de violència masclista en tots els seus àmbits i classes socials, al costat de la protecció de totes les persones afectades, així com que la prevenció i la sensibilització siguin una política prioritària de les administracions.

Les convocants també demanen la retirada i no cessió de la pàtria potestat als maltractadors i destaquen la necessitat de prendre consciència «que el masclisme mata i fa impossible una bona convivència».