Segon vídeo de la campanya 'Pensa-hi'. És el deure de la memòria. | Pensa Hi (Youtube)

TW
3

Aquest dissabte 25 d'abril se celebra a Mallorca un esdeveniment que ha de servir com a punt de trobada per als diferents col·lectius i persones que donen suport a la protesta contra el TIL. Es tracta de la Marxa per l'Educació, una caminada des d'Inca fins a Palma organitzada per l'Assemblea de Docents que pretén fer visible el desacord de part de la societat amb la política educativa de la darrera legislatura del govern de José Ramón Bauzá. I, com a bon esdeveniment multitudinari que s'espera que sigui, ja hi ha una pila de moviments socials i associatius que han decidit donar les seves mostres de suport a la causa.

Un dels grups de pressió social que han manifestat públicament la seva participació a la Marxa per l'Educació és el GOB, que aquest dijous ha emès un comunicat on informava que han decidit unir-s'hi perquè entenen «que les polítiques impulsades aquesta legislatura contra educació, cultura i identitat són les mateixes polítiques que atempten contra el territori i les persones». Però el grup ecologista no ha estat l'únic que s'ha pronunciat a favor de la protesta dels docents; l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, presidida per Cristòfol Soler, ha emès un comunicat on ha volgut valorar la tasca feta per l'Assemblea de Docents en «defensa d'una educació de qualitat i en català». A més, apunten que la seva feina «és d'un valor incalculable de cara a la preservació de la llengua, cultura i identitat del nostre poble».

Paral·lelament, altres entitats com l'Associació Amics de la Música de Bunyola s'han posicionat a favor de la Marxa per l'Educació. Un altre cas és el de l'Escola de Música Ireneu Segarra, que assegura que entonen «un cant de suport a la Marxa per l'educació» i afegeixen que estan convençuts «que el respecte a les persones, a la tradició que atresoren i als valors democràtics són l'única banda sonora possible per acompanyar els nostres infants en el camí que els ha de dur a convertir-se en adults responsables i conseqüents».

Allau d'adhesions a la Marxa per l'Educació

Les altres entitats que s'han adherit a la Marxa per l'Educació són: Jubilats per Mallorca, Plataforma CREA, Plataforma CRIDA, el col·lectiu IDEA (Interins Docents en Acció), Assemblea de Docents desConcertats, ADESMA, Plataforma IES Santa Maria, Obra Cultural Balear, Assemblea de Moviments Socials de Mallorca, Contrainfo.cat, ADIPMA, Federació d'Associacions de Veïns de Palma, FECCO, FETE-UGT, el sindicat Alternativa, STEI, CCOO, UOB, SEPC, FAPA, Agrupament Escolta i Guia Reina Constança, Circ Bover, Encausades de la Conselleria, Músics de la Simfònica, Memòria Històrica de Mallorca, CREARTE, Trampa Teatre, Assembla Groga (assemblea de docents de Catalunya) i les CUP de Catalunya.

A banda d'aquests col·lectius, l'Assemblea de Docents també assenyala que n'hi ha d'altres que tot i no unir-se a la reivindicació de manera oficial sí que els han ajudat i han col·laborat amb l'organització de l'esdeveniment. És el cas d'Unió de Pagesos i de la Cooperativa Coanegra, que els han facilitat tota la fruita per als participants.