algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
25°

Jaume Mateu: «La Diada per la Llengua i la Marxa per l'Educació són complementàries»

El president de l'OCB anima els ciutadans a participar en ambdós actes

El president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, ha explicat en una entrevista davant els micròfons d'Ona Mediterrània que enguany han volgut fer coincidir la Diada per la Llengua amb la Marxa per l'Educació perquè són «diades complementàries». El representant de l'entitat ha explicat que davant aquells que demanen: «I per què junts?», ell els contesta: «I per què no?». Jaume Mateu exposa que la Diada d'enguany vol retre homenatge a tots els col·lectius que s'han «mobilitzat en contra d'alguna cosa». Mateu, a més, ha puntualitzat que aquest «en contra de» en realitat és un «a favor de», i s'ha referit a la lluita per garantir els drets socials, l'educació, la defensa del territori com també la vindicació de la llengua i la cultura de les Balears.

El president de L'OCB ha fet un balanç de les mobilitzacions d'aquesta legislatura i ha assegurat que els ciutadans «s'han empoderat» i que en aquesta Diada es podrà observar la diversitat de les reivindicacions que s'han dut a terme a favor dels drets socials. Mateu assegura: «Afirmam que parlam català, afirmam que tenim uns drets i afirmam que volem avançar i no retrocedir».

Jaume Mateu ha aprofitat també l'entrevista per convidar tots els ciutadans a la Diada, que se celebrarà aquest dissabte dia 25 a les 17.30h a la plaça Major de Palma. També ha dit que tots els participants a la Marxa per l'Educació, que sortirà d'Inca a les 10h i que està previst que arribi l'horabaixa a Ciutat, podran unir-se si volen a l'acte organitzat per l'OCB. De la mateixa manera, també ha fet una crida a la participació a la Marxa per l'Educació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Santos, fa mes de 9 anys

Jo vull a anar a la Marxa per l'Educació però no a la Diada, no vull tenir res a veure amb catalanistes.

Qui estima Mallorca estima la llengua, pero no odia la resta. Practicau els mateixos radicalismes que criticau.

Pau i salut

Valoració:-1menosmas
Per arruix obra pancatalanista, fa mes de 9 anys

No manipulis, jaumet, que et coneixem...

Valoració:1menosmas
Per Te rao en Jaume Mateu, fa mes de 9 anys

Molts ja ho coneixiem lo compatibles que son, gracies per aquesta casta d'actes i de declaracions, ajudau a que mes gent ho comenci a veure clar. Gracies Jaume Mateu, per esser tan sincer

Valoració:3menosmas
Per mallorquina de la terra, fa mes de 9 anys

Tornam a lo de sempre, no mesclam ous amb caragols, senzillament l'Educació a Mallorca és també en català, per tant puc observar coherència en voler connectar ambdues coses.
Qui estima Mallorca no l'estima només en el període estival per tot el que ofereix, qui estima Mallorca estima la seva llengua, el CATALÀ, la seva cultura, les seves traducions etc... va tot junt en un mateix paquet. Tu tries, estima-la i respecta-la o PARTEIX QUE NINGÚ T'OBLIGA A SER AQUÍ.

Valoració:8menosmas
Per anticacatalufet, fa mes de 9 anys

pancacatalanismo = fascismo

Valoració:-1menosmas
Per AVÍS, fa mes de 9 anys

Tsnmateix i per molt que s' enfadin els gonelles, no deixarem de celebrar la Diada. I amb més il.lusió que la del 1 de Març o la del 12 de Setembre.

Valoració:7menosmas
Per pancuit, fa mes de 9 anys

No conec un sol illenc autocton, ni un, per molt major o sense estudis que sigui,que no parli com a mínim dues llengues. I sí molts forasters no integrats que només en parlen una i anant de xulos. I ara precisament aquests han vist la llum i volen aprendre tant si vols com si no vols no dues, sino tres llengues. Que vos petará la neurona, llumbreres!.

Valoració:7menosmas
Per Molt Honorable Pancateto, fa mes de 9 anys

Estoy a favor de nuestras lenguas, el Balear con sus modalidades insulares y el castellano. Me repugna el catalán estándar y la inmersión lingüística . Quiero una educación de calidad trilingüe. ¿Seré bien recibido en la manifa.?

Valoració:-1menosmas
Per maciano, fa mes de 9 anys

Qui estima Mallorca no és pancatalanista

Valoració:-6menosmas
Per joan, fa mes de 9 anys

La única manera de hacer bulto. Luego saldrán los cuatro chalados de siempre y este panfleto dirá que había un clam.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente