La demanda elèctrica va créixer al març un 4,9 % a Balears
La demanda d'energia elèctrica va aconseguir el passat mes de març a Balears els 435.101 megavats hora (MWh), la qual cosa suposa un increment del 4,9 % respecte al mateix mes de 2014, mentre que en el conjunt de l'Estat espanyol l'augment va ser de l'1,1 %.
Segons la cooperativa Som Energia a partir de les dades fetes públics per Xarxa Elèctrica, el dia de major demanda del mes passat va ser el dilluns 16, amb 15.569 MWh i un bec de 887 MWh a les 21.00 hores.
En els primers tres mesos de 2015, la demanda elèctrica va créixer en Balears un 7,4 % en comparació del mateix període de l'any anterior, mentre que en el conjunt de l'Estat l'augment interanual ha estat del 2,3 %.
Som Energia explica que la principal font de generació d'electricitat és el carbó, amb un 41 % al març; un altre 22,4 % del fluid va provenir de la península a través del cable submarí, un 11,9 % ho van generar motors dièsel, un 8,7 % per cicle combinat i un 7,7 % turbines de gas.
El 2,3 % de l'energia elèctrica consumida l'any passat en l'arxipèlag provenia de plaques solars fotovoltaiques i un 0,1 % de generadors eòlics.
També a Illes Balears
- Intolerable: À Punt contracta un col·laborador que celebra la mort d'Ovidi Montllor
- L’organització juvenil Nosaltres sols! visibilitza l’arraconament del català a Calvià
- El Triatló de Portocolom amaga el català
- Golàs a l’Auditòrium de Palma: Jagoba Arrasate puja a l’escenari i emociona tothom amb un ‘bertso’
- Aquí està disponible 'Norats', la sèrie que el nou director d'IB3 no vol que mirem
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Sembla paradoxal quan no ridícul que amb tanta insolació com gaudim a les nostres latituts hi hagi una generació tan testimonial d'energia fotovoltaica. És clara l'oposició fèrrea de l'actual oligopoli contra la instauració inevitable de les noves fonts d'energia sostenible. Esper que el nou govern que vindrà els pròxims mesos prengui una política energètica que llevi entrebancs a l'energia de generació sostenible.