Sergi Gómez, de 21 anys, ha arribat al capcurucull del Pi de Ternelles. Amb aquesta és la tercera vegada que el jove ha arribat a coronar la festa. | N.Rincon
Pollença va viure aquest dissabte amb fervor una nova edició de la festa del Pi de Sant Antoni. Una multitud es va congregar a la Plaça Vella on nombrosos joves del poble van intentar pujar el Pi de més de vint metres d'alçada. Finalment, Sergi Gómez, a les 21:05 hores va aconseguir arribar al capcurucull.
Com és tradició, la festa del Pi ja va començar quan varen acabar les beneïdes, cap al migdia. Fou llavors quan centenars de persones van partit a peu a la finca de Ternelles, oberta per aquest dia, per dur el Pi fins al poble. L'Ajuntament els va convidar a un esmorzar.
Els litres de mesclat tampoc hi van faltar. Una vegada a la plaça vella els joves van ensabonar el pi per fer que escalar-lo fos encara més difícil. Després el varen ensabobar i va començar la pugna per intentar escalar-lo. Gómez va ser, finalment, el triomfador que ha aconseguit pujar el Pi per tercera vegada.
El Pi quedarà plantat a la plaça vella fins al dimecres de cendra i amb la seva fusta es fabricaran les espases que s'utilitzaran durant la batalla dels moros i els cristians de les festes de la Patrona.
Els 'mollers' també celebren el Pi
Centenars de veïnats del port de Pollença també van celebrar enguany el seu propi Pi de Sant Antoni. Els veïns del Moll van pujar a primera hora del matí a Formentor a cercar el pi.
A ritme de els xeremiers va arrossegar l'arbre fins al moll. Després d'una aturada en el camí per recuperar forces amb una torrada, van fermar el Pi a la barca de bou que el va traslladar fins al Port.
Una vegada allí grans i petits el van treure de l'aigua i amb cordes el van arrossegar pels carrers del nucli costaner fins a arribar a la plaça de l'església. Tot seguit van aconseguir alçar el pi i es va iniciar una pugna per pujar-lo. No va ser fins a les 16:00 hores que el Pi va ser coronat.
4 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Respect totalment aquesta festa i sé que es viu amb molta d'intensitat i té molta de tradició ben arrelada. Però no entenc per què cada any s'ha de tallar un arbre sà. En comptes de matar un arbre, no se podria utilitzar cada any el mateix pal o tronc?
Joan, tu ets un troll pancastellanista. Cap defensor de la nostra Cultura, seria capaç de fer un comentari tan injust com estùpid.
Però té el nom normalitzat, es diu Sergi i no Sergio, la qual cosa demostra que és més dels nostros que molts que es nomen Riera, Camps, Salom, Bauzà, i fan de tot per tal de destrossar tot lo nostro, rebosteria inclosa. Enhorabona a ell i a tots els participants, que han fet possible la festa.
Una vergogna que el guanyador tengui llinatge tan poc mostró.... Hauriem de controlar l'acces.