IB3 comptarà a partir de l'1 d'abril amb un funcionari de la Conselleria d'Educació i el mes de juny se n'incorporarà un altre. Des del passat mes d'octubre el servei lingüístic d'IB3 era inexistent, després que s'acabés el contracte dels tres becaris que s'havien contractat a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB).
Així ho confirmà el director general de Ràdio Televisió de les Illes IB3, José Manuel Ruiz, durant la seva intervenció del Control de l'ens públic el passat 20 de març. Ara bé, els funcionaris no poden ser obligats a un canvi d'ubicació ni tampoc d'horari. L'únic personal que sí es pot moure és el personal laboral o funcionaris en comissió de serveis com serà el cas. Des d'Educació confirmarem que seran dos funcionaris en comissió de serveis a la Conselleria els qui formaran part dels serveis lingüistics d'IB3. Aquests docents seran els encarregats de dinamitzar tot l'assesssoramemt lingüístic i correcció.
Ruiz explicà que “per qüestions d’ordre jurídic i administratiu no vàrem poder renovar aquest conveni amb l’Institut d’Estudis Baleàrics i vàrem tenir el problema i ara com ara encara no tenim aquest servei”. El perfil dels nous correctors seran “funcionaris de la Conselleria d'Educació capacitats i qualificats per encarregar-se d’aquest servei”.
Entre els plans del director general també hi ha el de crear “un grup de treballadors lingüistes, sota la coordinació d’aquests dos funcionaris per tal de què el servei sigui absolutament complet”.
El servei lingüístic d'IB3 funcionarà amb professors
Comenta
Normes d'ús
Avís legal» El contingut dels comentaris és l'opinió dels usuaris o internautes, no de dbalears.cat
» No és permès escriure-hi comentaris contraris a les lleis, injuriosos, il·lícits o lesius a tercers
» dbalears.cat es reserva el dret d'eliminar qualsevol comentari inapropiat.
Recordi que vostè és responsable de tot allò que escriu i que es revelaran a les autoritats públiques competents i als tribunals les dades que siguin requerides legalment (nom, e-mail i IP del seu ordinador, com també informació accessible a través dels sistemes).
Comentaris
Misericordia, trovar, pun... ???!!!
De veres, els filòlegs ni matam moixons, ni som ETA, ni feim rites estranys a La Misericordia, ni ens fa pudor d'all l'alè, encara que parlem en català. Tenim rareses, és vera, però com tothom, més o manco. Ens posa nerviosos, una mica més que a les persones condretes, potser, trovar una 'b' en el lloc d'una 'v', però així i tot som simpaticots. No ho sé, fins un cert pun és fins i tot saludable tenir certes curolles. A més, podem ser d'ajut en els continguts culturals i artístics i, a més, n'hi ha molts dels nostres, duent al límit de la contradicció la nostra visió tribal tancada ultranacionalista, que s'han arriscat a parlar algunes llengües forànies. De veres, parlem-ne, som raonables.
Molt bo ciutadana, seria un bon lloc per col.locar el personatge que dirigeix sa Colonia. Sobretot si tenim en compte que és peninsular i que és capaç d,escriure "bassiols" enlloc de bassiots i altres atemptats lingüítics contra la llengua catalana. Sa seva doneta podrà fer de correctora del corrector, ella que és tan "lletruda"
El dire del ceip Colonia de Sant Jordi?
rites???!!!